Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tehetnék? Tovább lenn.

Mit tehetnék? Tovább lenn.

Figyelt kérdés

13éves koromban megerőszakoltak. Fél évig jártam pszichiáterhez aki utánna azt mondta többet nem kell mennem mert úgy néz ki rendbejöttem lelkileg. De mindig félek a sarkokon befordulni és ha egy ember leszólitt az utcán elkezdek remegni és elfutok. Félek egyedül akárhova elmenni. Mikor egy autó lelassít mellettem borzalmasan félek. Mondtam anyunak de csak azt mondta hogy 'jajj Zoéé'

Sokszor suli után megkérem barátaim kisérjenek haza.

Mit tehetnék? Kérlek segítsetek.

14/L

2009. nov. 11. 16:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hordj magaddal paprika sprayt, bár valószínűleg sose lesz rá szükséged, de legalább megnyugtatod magad.
2009. nov. 11. 16:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
én kétlem, hogy rendbejöttél volna lelkileg
2009. nov. 11. 17:03
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy mégis járnod kellene még pszichológushoz egy kicsit. A paprika spray jó ötlet, biztonságot ad. Az a baj, hogy ha ennyire lebénít a félelem, képes vagy újra bevonzani hogy bántsanak. Nagyon sajnálom, ami veled történt, bár valójában alig tudom elképzelni, min mentél/mehetsz keresztül.
2009. nov. 11. 17:03
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
Először is nagyon sajnálom ami veled történt! Én is csak azt tudom tanácsolni, amit előttem mondtak!
2009. nov. 11. 17:11
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
Én megtudom érteni mint mész/mentél keresztül velem szerencsére nem történt meg de majdnem(7-8 éves lehettem kb,de szerencsém volt h megmenekültem)Hát van egy érzésem hogy sosem fogod teljesen kiheverni ezt a dolgot nekem sem sikerült és a mai napig félek egyedül az utcán de csak annyit tudok tenni hogy nagy levegőt veszek és le kűzdöm a félelmem.De az emberekben nem bízom meg(szerintem ez az oka)a fiúkban sem :S Én ugyan nem jártam pszichiáterhez meg semmi ilyesmihez de a rendőrségi herce-hurca meg az egész megviselt.Valahogy próbálj meg túllépni, és beszélj az anyukáddal és járj még pszichiáterhez.Sok sikert hozzá!15/L
2009. nov. 11. 17:13
 6/10 anonim válasza:
100%
Amint kihúzod magadból az utolsó tüskét,egyből megszűnik minden bajod.Ha belül sikerül,kívül is sikerülni fog.Valamit még nem tettél magadban helyre ez ügyben,ezért vannak a félelmeid.
2009. nov. 11. 17:20
 7/10 anonim ***** válasza:
87%

Szia.

Rettenetesen sajnálom, hogy ilyen szörnyűség történt Veled!

Anyukádat egyáltalán nem értem! Ha az én lányommal történne hasonló, hát, szerintem kísérném Őt a suliig meg haza, amíg csak "igényli"! Tehát, ha mondjuk már azt mondaná, hogy ciki Neki, hogy kísérgetem, akkor engedném egyedül. De úgy, hogy még mondtad is Neki, hogy félsz, és így reagált rá...

Nem Anyukádat akarom szapulni, de szerintem addig mondogasd Neki, hogy félsz, amíg el nem visz másik pszichológushoz és soha nem enged az utcára egyedül!

Tudom, hogy nem az a megoldás, hogy egy lépést sem teszel meg innentől kezdve egyedül, de amíg még ennyire Benned van az egész eset és ilyen hatást vált ki Belőled az egyedüllét, addig bizony én Anyukád helyében gondoskodnék róla, hogy mindenhova legyen kísérőd!!!

22/L

2009. nov. 11. 18:13
 8/10 anonim ***** válasza:
13%
Gyúrjál vazzeg!
2009. nov. 13. 14:45
 9/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :) Anyunak hiába mondtam.

Felhívtam Anyukám testvérét és vele járok most pszichiáterhez.

Mégegyszer köszönöm a segítséget!!:)

2009. nov. 21. 14:33
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen a paprika spray, az jó ötlet :)

Meg gáz sprayt is javasolnék :)

És mindig gondolj arra, hogy akivel ez egyszer már megtörtént, mégegyszer nagyon kevés esélye van, hogy megtörténik.

Vagy amikor leszólít egy ember, vagy lelassít egy kocsi, tedd a telefonodat a füledhez, és mintha anyukáddal beszélnél, akkor nem fognak megközelíteni a fura alakok.

2009. nov. 22. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!