Visszaadnád a talált pénztárcát? Vennél ki előtte belőle valamennyit, ha igen, mennyit?
Ha iratok lennének benne, tehát be tudnád azonosítani, hogy kié és
1. 1000 Ft lenne benne
2. 20 000 Ft lenne benne
3. 500 000 Ft lenne benne
4. 1 éves fizetésed lenne benne
5. 20 millió forint lenne benne
a eset: nem látta senki, hogy megtaláltad
b eset: látták, hogy megtaláltad (pl. utcán, buszon vagy étteremben voltál)
Kedves előző, ha te így tennél az a te érdemed, de azért ne nyugtasd magad ezzel a "mindenki ezt csinálná" szöveggel.
Én találtam pénztárcát iratokkal együtt és ahogy találtam úgy be is vittem a rendőrségre. Hogy ott mit csináltak vele, az engem már nem érdekel.
A nyáron találtam egy Samsung Galaxy s 2-t és habár tehettem volna hasonlóan, mint ahogy velem tettek két éve, hogy kikapcsolták a telót, kártyát ki és volt egy jó telójuk, én inkább megvártam amíg hívták majd felvettem és visszaadtam. Mikor felvettem, mondtam, hogy nálam van a telefonja és még azt kérdezte, hogy visszaadom-e? Mondtam, természetesen, amire még ő is eléggé elcsodálkozott. Akart adni pénzt, de nekem nem kell a más szerencsétlenségéből szerzett pénz.
Nekem nem kell olyasmi, ami nem az enyém, amiért nem dolgoztam meg.
De egy pénztárcába hogyan férne bele 20 millió Ft?
Lehet én vagyok arcátlan paraszt,de a pénztárcán látszik,hogy milyen anyagi helyzetben lévő emberé a tárca.
Pl ha találnék egy Gucci pénztárcát,amiben van 20-30.000Ft és nekem abban a pillanatban pénzre van szükségem,lehet kivenném a pénzt és csak a tárca további tartalmát juttatnám vissza.
Viszont,ez csak ebben az esetben fordulhat elő!
Egyébként pénzzel együtt adnám vissza.Belegondolnék,hogy pár ezer Ft nagyjából nem sok mindenre elég és inkább visszaadnám pénzzel együtt.Ha meg valami extrém nagy össze g lenne benne,pl a kérdésben leírt 20 millió(nem tudom milyen tárcába fér el ennyi pénz) akkor meg aztán pláne visszaadnám!Ennyi pénz eltűnése családokat tehet tönkre egy életre.Lehet az épp eladott háznak a vételára,örökség,ami megoldja a család anyagi gondjait,felvett hitel ház vásárlására,de akár családfenntartó elhunyása után kapott biztosítási összeg...
Tehát az elején leírt egyetlen esetben venném ki a pénzt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!