Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Más elvont, furcsa emberek,...

Más elvont, furcsa emberek, akik nehezen illeszkedtek be! Hogyan élitek meg?

Figyelt kérdés

Eléggé fura vagyok. Sajnos ez az a szó, ami az embereknek eszükbe jut rólam. Az én szemszögemből meg nyilván én magam vagyok a megszokott, ezért a többi ember a fura. :/

Aki igazán alkalmazkodni tud és nem elvont, az általában kerül engem, de ha nem is, nem jövünk ki úgysem.

Csak azokkal jövök ki, akiknek szintén van egy kis zakkantságuk vagy furcsaságuk.

Alapvetően rossz korba születtem, a mai lázadó, határait feszegető világba nem illek bele.

Ezen kívül sok dolgot másképp gondolok, mint szokás. De teljesen máshogy. Az emberek egy része úgy gondolja, hogy 1, más része úgy, hogy 2, mialatt én C-t vallok. Vagy máskor nincs arról véleményem, amiről vélekednek, van viszont olyasmiről, amiről csak én gondolkozom.

Az érdeklődési köreim is szokatlanok, lány létemre fiúsak, így egy-két fiúval el tudok ezekről beszélgetni. De még fiúban is kocka az ilyen...

Általában az emberek azt mondják, légy önmagad. Nos, nekem önmagamnak nem szabad lennem, mert abból jó nem sül ki.

Ráadásul nemcsak idegesítő témákról beszélő és mindenről furán vélekedő ember vagyok, hanem lehet/lehetett egy betegségem (még ha nem is szabad öndiagnosztizálni, akkor is azt mondom, hogy Asperger-szindróma-szerű). Pár éve kezdtem magam fegyelmezni, odafigyelni a másik emberre, arra amit mond, meg magára az emberi voltára. Mostanában kezdem az emberi érintkezés szabályait tanulni kvázi.

Mindig hibázok, mindig álarc kell és ez fáraszt.

Mindig látom valakin, hogy fárasztom.

Mindig negatív visszajelzés érkezik, amikor valami terén a változásért küzdök, és magam úgy érzem, el is értem valamit..

Más hogyan éli meg?

Valaha el fogom tudni fogadni magam? Elfogadni, hogy lassan fejlődök, hogy mindigis sok problémát fogok magamban látni én is, mások is?

Találok hasonszőrű párt? Egyáltalán, fogok kelleni valakinek?

21/L

2013. okt. 3. 15:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Hallgass sok Kassai Csilla előadást. Nekem sokat segített.

http://www.youtube.com/results?search_query=kassai+csilla&oq..

2013. okt. 3. 16:25
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Te is elvont vagy? Téged is nehezen viselnek el?

Ha igen, akkor akár privátban mesélnél, hogyan fogadtad el magad, milyen gyorsan fejlődtél stb?

2013. okt. 3. 16:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Mik tartoznak abba a különleges érdeklődési körbe?
2013. okt. 3. 20:05
 4/7 anonim ***** válasza:
Vízöntő jegyében születtél?
2013. okt. 3. 20:17
 5/7 A kérdező kommentje:

Mérleg.

Vízöntő nevelt viszont.

Miért?

2013. okt. 3. 20:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Én egy olyan dolgot tanulok, ami az emberek 98%-át nem érdekli és nem is tudok róla beszélgetni senkivel, de az életem 90%-át ez teszi ki. Ha valakinek elkezdek róla beszélni, ami számomra végtelenül érdekes és csodálatos, mások elalszanak rajta meg elunnak. Barátaimmal elhülyéskedek, amikor beszélek velük, de lényegében erről senkivel nem tudok beszélni és ez tölti ki az életemet. Én próbálom ezt elfogadni, talán ha magasabbra jutok találkozok olyan emberekkel akiknek ez az élete, de addig ki kell bírni így magamban. Valószínű sokat számítana, ha találnál magadnak egy olyan embert akivel azonos az érdeklődési köröd. Egyébként mi az érdeklődési köröd?
2013. okt. 5. 23:34
 7/7 anonim ***** válasza:

Hasonlóan az előttem szólóhoz én is olyat tanulok, amiről igazából az osztálytársaimon kívül senkivel sem tudok beszélni. (bár ez talán minden szakmára elmondható)

A hobbijaim is szinte csak olyanok, ami szinte senki mást nem érdekel, de annyira, hogy az egész országban legfeljebb néhány százan űzik ugyanezt a hobbit. Nagyon nem szoktam ezzel foglalkozni, unalmas, igen, de hát most nem tudok mit tenni.

Nekem is sok mindenben az átlagtól nagyon eltérő a gondolkodásom. Van 1-2 haverom, aki elfogad így engem, ha szóba kerülnek ilyen dolgok, akkor jót röhögünk rajta, de az biztos, hogy egyet nem értünk, és azért igen csak furán néz rám, de hát most mit csináljak.

De ettől függetlenül lehet, hogy a te helyzeted sokkal rosszabb, mint az enyém, hát, nem tudom, nehezebb így az élet, az fix, de én ezen nem szoktam ennyit problémázni.

2013. okt. 6. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!