Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek a boldogság érdekében?

Mit tegyek a boldogság érdekében?

Figyelt kérdés
1 éve kb már semminek sem tudok örülni. Mindig fáradt vagyok, állandóan csak aludnék, hogy ne legyek ébren és ne ragadjanak el ismét a szürke hétköznapok. Nincs kedvem semmihez, nem tudok mosolyogni, nem vagyok boldog. Nincs kedvem az emberekhez, nincs kedvem beszélgetni, meg viccelődni. Mindig csalódások érnek, semmi siker. Egyszerűen semmi értelmét nem látom a tetteimnek. Úgy érzem, hogy már nem érdemes belekezdenem semmibe. Kisgyerek nem vagyok már, unalmas felnőtt meg nem akarok lenni. Bárcsak izgalmas életem lenne, de még ahhoz sincs erőm, hogy elmenjek valahova, mert félek az emberektől. Nem találok megbízható embereket, megbántanak, megaláznak, csalódást okoznak. Nem fogják fel, hogy ROSSZUL VAGYOK! Miért bántjátok mindig azt, aki más? Miért nem tudjátok elfogadni azt, ha valaki másképp gondolkodik? Emberek vagyunk érzésekkel, fáj a magány és a meg nem értettség. Basszus..nincs életkedvem. Tönkrementem. Meghalni nem akarok és nem is lenne bátorságom. Élek, de boldogtalanul, elkeseredve, beszürkülve. Sírni nem tudok, őrjöngenék, de nincs erőm. Megváltoztatnám az egész életemet, de a legszebb éveim múlnak el és már túl késő. Mi az, ami igazán boldoggá tehet egy embert?
2009. nov. 7. 19:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Az akaraterő!

Jelen pillanatban téged biztosan. Nem fog az életed varázsütésre megváltozni, ha nem teszel érte semmit. Az, hogy várod, hogy múljanak a napok egymás után, az biztos jele annak, hogy tudod, hogy mit kellene tenned, esetleg nem tudod hogyan, de előbb - utóbb el kell indulnod az úton, és ha csak siránkozol, akkor valóban a legszebb éveid szállnak el igy visszavonhatatlanul.

Tégy annak érdekében, hogy ne igy legyen, egy mondás szerint "magunkban hordozzuk a menyországot és a poklot is. Hogy boldogok leszünk, vagy boldogtalanok, az csak választás kérdése!".

Tudom, hogy ez igy leegyszerűsitve nagyon is könnyűnek hangzik, és, hogy a valóság az mindig kicsit nehezebb, de mindig a legegyszerűbb dolgok, a legnagyszerűbbek, ha belegondolsz.

Indulj el, csak igy tudsz megérkezni valahova!

2009. nov. 7. 19:58
 2/3 anonim ***** válasza:

"Mi az, ami igazán boldoggá tehet egy embert?"

Az antidepresszánsok.

Most komolyan! Menj el pszichiáterhez, depis vagy.

2009. nov. 9. 09:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem a hozzáállásodon kellene változtatni. Már nem is akarod látni azt, ami pozitív, mert csak a negatív ingereket keresed, találod, és jegyzed fel.

Valami oka biztosan van ennek. Mi történt veled egy éve?

2009. nov. 12. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!