Mivel tudnék leginkább spórolni?
Pénz nélkül nem tudsz albérletbe menni, mert kapásból minimum egy hó kauciót (de általában kettőt) kérnek a főbérlők a havi bérleti díjon felül.
Én a sajátmárkás termékeket ajánlanám. Pl: dm-bn a balea tusfürdő kb 200ft, a sampon 500ft. Az s-budget-es termékek a sparban szuperek, és olcsóbbak mint márkás társaik. A Lidl-ben jó német mosóporok vannak. Folyamatosan figyeld az akciókat és ne egy helyen vegyél mindent, úgy olcsóbban jössz ki. Tervezd meg a heti menüdet és hétvégén vásrolj be, így nem "csábulsz el" a boltban. Legyenek otthon alapélelmiszerek (pl.:hagyma,krumpli, olaj, liszt,vaj és némi hús) ezekből net segítségéve olcsó de finom ételeket tudsz főzni.
Ami nem fogy el azt fagyaszd le, néha életmentő lesz. A főzéssel tényleg olcsóbban jössz ki és változatosabban tudsz étkezni.
Ha mással összeköltözöl, sokat spórolsz (elég egy szobát kivenni).
Tudsz vérplazmát adni, fizetnek érte (google: Plazma szolgálat).
Amúgy egy lencsefőzelék 200.-Ft-ba kerül, egy lecsó virslivel 300.-Ft, a túróstészta 250.-Ft, de ha otthon csinálsz pizzát az se kerül semmibe.
De hát attól függ ki mire költ.. ma vettem egy fogkefét és arcszeszt 420.-Ft volt, ha testvérem veszi akkor neki 2000.-Ft felett lenne...
De a legjobb befektetés a tanulás, egy szakmával külföldön rengeteget lehet keresni.
100-as boltokban vásárlás!
Mindenhol akciókat fürkéssz! Nekem pl. elektronikusan jön,fel lehet iratkozni Tesco,Rossmann...
Sok ételt főzz,azt edd több napig,esetleg fagyaszd le. Aludj sokáig,így nem kell reggelizned.
Nézz körül,sok pékségben 5 óra után kevesebbért árulnak.
Esetleg megunt dolgok árulása. Turkálóból öltözködés.
Van egy műsor a TLC-n,ami zsugori emberekről szól. Nagyon jó spórolási tippeket ad. Pl. Joghurtos pohárból isznak-nem költenek pohárra ; műanyag flakonba pisilnek és kiöntik a kertbe stb...
Ha tudod,akkor mindig máshol töltsd föl a mobilod. Ivóvizet kinti kutakból vagy áruházak mosdójából is szerezhetsz.
És hidd el,TV meg internet nélkül is lehet élni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!