Hogyan lehetne az életösztönt, kiirtani magamból? Vagy legalább teljesen érzéketlenné válni a világ felé?
No, bocsánat a fél válaszért, de vacak Wifi és Pici androidos telefon felület...
A lényeg, hogy az élet nem kötelező. Itt vagyunk több mint tízmilliárdan a bolygón, nem okozna problémát néhány ember hiánya, köztük a tied sem. (Persze az enyém sem)
Az élet pusztán egy lehetőség. Hogy élsz-e vele, vagy sem az a te dolgod, kész.
Semmiképp sem javaslom a rövidebb utat. Bár ez korfüggő. Ha az ember már túl idős, hogy bármi érdemlegeset tegyen, továbbá már nem is akar igazán élni rajtam ne múljon. Az egyetlen dolog, ami akadályozza a természetes kiválasztódást e téren az a törvény. Ugyanis -kapaszkodj meg- Tilos öngyilkosságot elkövetni, vagyis tilos szándékosan meghalni. Most ez milyen már? Jó, nem arra célzok, hogy potyogjunk a hidakról, vagy üttessük el magunkat. Nem. De úgy meghalni, hogy senkit nem zavarunk vele már mért lenne tilos? Erkölcsileg nem helyénvaló hagyni a másikat végső álomra merülni? De manapság már úgy sincs igazán erkölcs, legalábbis a szó hitelét vesztette...
(veszedelmes példa következik, tudom jól) példaként képzeljünk el egy 65 éves, deréktól lefele rokkant, pelenkás öreget akinek már nincs családja és egyedül nyomja a kórházi ágyat. Miért ne halhatna meg becsülettel, ha akarna?
Ezzel az eggyel bizony nem értek egyet. Ezért van túlnépesedés, ezért nyomorog annyi ember, ide megy el az adónk jó része. Olyanokra, akik vagy már nem akarnak élni, vagy már nem tudnak élni, vagy egyszerűen csak nem érdemlik az életet... Demokratikus mi? Hát igen...
Ha Dr.House akarsz lenni egyszerűen tanulj meg spontán beszélni és gyakorolj be egy tonna beszólást, amiket aztán a lehető leggyakrabban használj is! Úgy érzéketlenné válhatsz, még ha nem is belsőleg, de kívülről mindenképp.
Sok sikert. "-,-
Az ilyen kérdésre értelmesen nem igazán lehet válaszolni és valószínűleg sokan bele is fognak kötni a válaszomba. De tulajdonképpen meg is értem őket. E téren tényleg elfogult vagyok. Azoktól előre is elnézést kérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!