Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nem tudom kezelni a...

Miért nem tudom kezelni a kudarcaimat?

Figyelt kérdés

Kudarc alatt értek mindent, amit nem sikerült összehoznom: nem sikerült idejében felkelni, megtanulni, végrehajtani, nem sikerül párt találnom, nagyobb befogadó társaságra lelnem, a múlttal leszámolni...

Érzem, hogy képes lennék túllépni a rosszakon, de mintha egy fal lenne, amin nem tudok túljutni. és mivel nem tudok túljutni ezen, kezdem egyre inkább kétségbe vonni a képességeimet....talán túlértékeltem önmagam. Azt tudom, hogy ha valaki támogat, akkor akár repülni is tudok...de épp egy olyan időszakban vagyok, amikor mindenkinek fontosabb a saját világa, nemhogy még rám is némi erőt fordítson. (Akire számíthatnék, annak tényleg nagyobb gondjai vannak. Illetve kevés emberre számíthatok.) Hogyan tudnám ezt egyedül megcsinálni? Egyszerűen tehetetlennek, cselekvőképtelennek érzem magam, pedig közbe tudom, hogy meg tudom csinálni, de mégsem sikerül. Mi ez? Miért kínoz? Mit tegyek?

2009. nov. 1. 22:30
 1/9 anonim ***** válasza:
jobban jársz, ha megtanulod a helyén kezelni (vö.lesz*rni) őket, mert kudarcok egészen a temetésed napjáig lesznek, és ha parázol rajtuk, az az életed teszi tönkre.
2009. nov. 2. 00:01
 2/9 A kérdező kommentje:

Most akkor ennyire balf@szul fogalmaztam?! Igen pont ez a bajom, hogy tudom, hogy kezelnem kéne őket, de képtelen vagyok!! És tudom, hogy fejemre nőnek (érzem b@szki) de kib@szottul nem tudom őket hova rakni. És leszarni...azt meg nem tudom, nem vagyok az az önámítós fajta.

De kösz, mert az ilyen sablon szöveges emberektől mindig olyan ideges leszek, hogy mindjárt van kedvem élni és jobbnak lenni...bocsánat különben, hogy negatívan minősítelek, hisz biztos csak segíteni akartál, de...

2009. nov. 2. 00:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem arra abszolút ne gondolj hogy mi van ha nem sikerül, hanem gondolj arra hogy sikerülni fog, bízzál önmagadban és könnyebb lesz. Ha mégsem sikerül, ne rágódj rajta, majd sikerül legközelebb. Nekem sem sikerül sajnos minden elsőre és ezt el kell fogadnom. Te is próbáld meg kevésbé ennyire rágnod magad a kudarcokon. Az élet tele lesz kudarccal és nemcsak szerelmi téren. Gondolj a pozitív dolgokra és szebb lesz a világ.
2009. nov. 2. 08:46
 4/9 anonim válasza:
100%

A kommenteden besz.rtam. :) Jó kedvem lett tőle. Már bocs.

Hát, én nem azt mondom neked, amit a többiek, hogy légy jó meg világbéke, hanem a fordítottját.

Például hogy hidd el azt, hogy az összes többi ember, akiről te azt hiszed, hogy sikerül nekik, jó nagy műmájerek. Hogy tehetségtelenek, rondák, buták, hiányzik belőlük minden valódi alap a sikerhez. És mégis sikerül sokuknak. Hogy miért? Mert vakmerőek vaze. Vakmerőek és pofátlanok. Ezeknek áll a világ. Nagyon ritka az, hogy egy versenyhelyzetben (állás, nőügy/pasiügy, bevásárlás, baráti kör, bármi) nálad rátermettebb vetélytársaid vannak, a frászt, ezek nullák! Felháborítóan! De pofátlanok! És elvisznek mindent az orrod elől! Te meg állsz és senki nem szolgáltat igazságot neked. És nem is fog. Ez a sz@r.

Okoskodom, pedig én is ugyanezzel küzdök: mindenhonnan elkések, lecsúszok, ha megszakadok, se érem el, amit akarok, ezért már bele se adom az erőimet, és régóta nem is vágyom már arra, hogy győzzek. És mi van? A melóhelyemen én keresem a legkevesebbet és dolgozom a legtöbbet. Jó ez így? Nem. Okolhatom anyámat. Hogy minden törekvésemben letörte a szarvamat, kinevetett, amikor új dolgokkal próbálkoztam, és arra tanított, hogy elégedjek meg az utolsó előtti hellyel. Gratulálok neki! De szabad ezzel betömnöm a saját pofámat egy egész életre? És szenvedni attól, hogy sose nyerek? Ezt adom át a gyerekeimnek, mondogassák majd, hogy "na, ez is le van írva!"?! Lósz@rt. Fel kell most már állni. Egyedül. Senki nem segít, nyugodj bele. A többiek viszont pofátlanul kitúrnak, ha nem indulsz.

Ha pedig sikerült, írd meg!

2009. nov. 2. 15:36
 5/9 anonim válasza:
Velem is ez a helyzet és mondhatni bármit megtennék, hogy a kudarcaimat eltöröljem vagy legalább pozitívra változtassam!
2009. nov. 2. 16:56
 6/9 A kérdező kommentje:

15:36-osnak

Teljesen igazad van. Ilyen világban élünk, csak én ebbe úgy néz ki még mindig nehezen törődök bele...tudod peace and love or else...Annyi mondjuk, h azt tudom, hogy más műmájer, meg nekik is megvan a saját bajuk, de kb. most nagyon nem érdekelnek és nem ebben a viszonyításban érzem magam sikertelennek, hanem a saját elvárásaimmal szemben. Sajnos - ezt már tudom magamról- olyan vagyok, akinek a tovább éléshez mindig kell egy két jó szó, mindig kell külső pozitív visszajelzés.(Neked külön köszi, az őszinteségért :) )

Köszönöm szépen a válaszokat!

2009. nov. 2. 18:46
 7/9 anonim ***** válasza:
A kudarcot használni kell. Jó informátor és tanító. Ha csak hiba történik, sikerül botlani vagy ilyesmi, akkor vicces is lehet. Ne feszülj a kudarc ellen, csak engedd, hogy betöltse rendeltetését: tegyen jobbá, ahogy kell. Nyilván te csinálod egyedül a folyamatot, a kudarc csak kéznél lehet, amikor épp frissíteni kell a szoftveren :)
2009. nov. 2. 19:16
 8/9 A kérdező kommentje:
"frissíteni a szoftveren" :D
2009. nov. 2. 23:21
 9/9 anonim válasza:

Eszembe jutott még valami. Csak mert látom, hogy beszélsz angolul. A szerzőnek vannak egész jó kis beszólásai. Talán megragad benned ez is a nehéz pillanatokban:

http://www.youtube.com/watch?v=LKaa58s7t9A

Szerintem nagyon ide illik.

2009. nov. 3. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!