Mittegyek hogy elkezdjek élni? 21F
És fölvettek az egyetemre ilyen ramaty helyesírással? Ajjajj, csak nem a Kodolányira jársz? :D
Oké, bocs, szóval ha a tanulásban sem leled örömöd, és senkid sincs, akkor járj el szórakozóhelyre, ahol a te ízlésednek megfelelő zenét nyomják, és kezdj el beszélgetni az emberekkel.
Másik ötlet: civil szervezetek? önkénteskedés? önsegítő klubok?
Sokszor voltam úgy, hogy nem láttam értelmét az egyetemnek sem, amitől azt vártam, hogy legyek majd valaki, de ezt igazából a szüleim mondogatták, hogy az egyetem kell ehhez. Nem kérdeztem meg magamtól viszont, hogy mi az az értelmes cél, amiért dolgozni akarok majd, és ehhez milyen munka passzol, amire másoknak is igénye van (ergó megfizetik), és én is élvezem, tehát nekem is sokat ad.
Fontos tudnod, hogy figyelhetsz a sajátn igényeidre, és megtalálhatod azt a területet és azt a célt, ami téged érdekel, és ami a te értékeid és életfelfogásodat kifejezi, akkor is, ha a környezetedet más érdekli. Ha megtalálod a megfelelő területet, ami érdekel, és amiért szívesen tennél, barátokat is könnyebben fogsz találni, olyanokat, akiknek hasonló az érdeklődési köre.
Az életnek amúgy az az értelme, amit mi adunk neki, és mindig van értelme, még ha éppen nem is látjuk, hogy mi az. Ha rá akarsz jönni, hogy nálad ez mi, van ehhez egy jó kérdéslistám, pályaválasztáshoz szoktam ajánlgatni, de sztem neked is sokat segíthetne. Dobj egy privit, ha szeretnéd, hogy elküldjem a linket, ahonnan le tudod tölteni. Nekem ezek a kérdések segítettek, hogy hosszú keresés után végre megtaláljam azt az értelmes célt, amiért dolgozni akarok.
Könyv hirtelen nem jut most eszembe, de egy film igen, itt meg is nézheted, magyar feliratos:
http://www.youtube.com/watch?v=enSGFPYHUfU
Az a címe, hogy az ambíciótól az értelemig.
A békés harcos útja c. könyv is jó Dan Millmantől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!