Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért érzem úgy, mintha 3...

Miért érzem úgy, mintha 3 ember lennék?

Figyelt kérdés

Tök máshogy viselkedek a barátnőimmel, szüleimmel, rokonaimmal, tesómmal, új helyzetben...

Néha már úgy érzem azt se tudom ki vagyok. Valahogy mindent szeretekés mindent utálok.

pl: Ha azt gondolom, hogy xy jó fej, másnak simán tudom azt mondani, hogy nem.

Most akkor én igazából ki vagyok? Azt sem tudom milyen vagyok igazából.

Mi bajom van??

13/L

2009. okt. 30. 11:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

teljesen normális vagy, mindenkinek több arca van, ha utánaszámolsz, neked is több, mint három. máshogy beszélsz telefonban a nagyszülővel, a barátnővel, a baráttal, hivatalos ügyben, aztán máshogy nézel a boltosra, a jegyellenőrre, a rokonokra, máshogy is viselkedsz bizonyos helyzetekben.

és nem vagy több ember, az az egy vagy, aki ennyiféle "közegben" ennyiféleképpen nyilvánul meg.

2009. okt. 30. 12:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A pszichológia szerint a 3 éppen egy jó szám. Mindenki viselkedése szétbontható több összetevőre, "akik" bennünk élnek. Ők:

1, a gyermeki én

2, a felnőtt én

3, a felettes én

Ezek az ember személyiségfejlődése során összeérnek, integrálódnak és egyetlen személyiséget fognak alkotni. Azonban a cselekvésekben különböző súllyal vesznek majd részt, a külső szakértő szem meglátja, hogy most túlsúlyban melyik éned cselekszik éppen? Ez teljesen természetes, nincs vele semmi baj. Baj olyankor van, ha egy adott, fontos szituációban kényszeresen cselekszel helytelenül. Akár tisztában is vagy már ezzel, mert voltak korábbi ilyen példák, és ebből már tudod, hogy ez fog jönni, mert mindig ez jön, és mégsem tudsz ellene tenni, hiába akarsz, hiába tudod, hogy ez nem helyes.

Ha ez felnőtt korodban is fennáll majd és gondokat okoz neked, akkor majd érdemes lesz vele komolyabban foglalkoznod. Most, ebben a korban még messze nem. Ez még a változás kora, nincs semmi meglepő abban, amit írtál. ;)

2009. okt. 30. 14:59
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Még nem fedezted fel onmagad!

Nekem is ilyen problémám van. Úgy érzem, hogy 2 személyiségem van... Ha szeretek valakit (és akárki legyen az), a másik énem azt mondja, hogy ne szeressem. Ossze vagyok zavarodva ez miatt és néha idegesít is, de szerintem nem kell vele foglalkozni..

2009. okt. 30. 15:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi!
2009. nov. 2. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!