Az életemben nem is olyan régen volt depresszió, de nem vagyok benne biztos hogy az volt, 2-3 napig tartott, nem beszéltem csak ábrándoztam, nem ezen a földön jártam, sápadt voltam és amikor át kellett mennem a járdára és láttam ott embereket inkább nem mentem át, utáltam őket, minden amit tennem kellett nagy erőfeszítés volt, ok nélkül elkezdtem sírni. Szóval ez depresszió lehetett? Meg aki volt igazi depresszióban, az leírhatja milyen 1 depressziós ember világszemlélete és felfogása, miket érzett, gondolt, stb.
2009. okt. 29. 16:54
1/10 anonim válasza:
Nekem volt egy ilyen időszakom,nagyon rossz volt. Kilátástalanság,reménytelenség úgy éreztem semminek nincs értelme, monoton és értelmetlen élet,üresség sok sírás... de nálam a legrosszabb az ÜRESSÉG érzése volt...szörnyű..
2009. okt. 29. 19:43
2/10 anonim válasza:
2-3 nap? Az csak egyszerű rossz hangulat. A depressziós BETEGSÉG, nem egy divathullám. És jóval tovább tart, mint pár nap. Én két évig szenvedtem vele. Azt éreztem, hogy nem érzek. :D Üres voltam, nem érdekelt semmi, vagy sírtam, vagy aludtam, fogytam és híztam... Egy hosszú nihil az egész, az ember legszívesebben megdöglene.
2009. okt. 29. 20:13
3/10 anonim válasza:
elég szar. főleg az álmatlanság része, van hogy napokig semmi alvás. meg az üresség, minden olyan befejezettlenség érzés. illetve azok a hullámok, amikor úgy érzed, hogy nincs tovább, szinte testi tüneteket okoz, ráül a mellkasodra a rosszkedv.
ne próbáld ki. :)
2009. okt. 29. 21:34
4/10 A kérdező kommentje:
Milyen testi tüneteket okoz? És ha üresség érzése van attól még érzi hogy szereti a másikat nem?? Akkor lehet ez nem depresszió volt, de kezdtem beleesni, szerencsére a barátnők kirángattak belőle:) Azt hozzáteszem hogy nagy nehezen, mondták is hogy nem bírták volna sokáig amit csinálok, vagyis a semmit:D
2009. okt. 31. 19:06
5/10 A kérdező kommentje:
Így visszagondolva én olyan voltam hogy nem tudtam mi folyik körülöttem, nem fogtam fel, meg kellett rázni hogy észrevegyem hogy hozzám beszélnek, és nem tudtam semmit reagálni rá, nem volt erőm, mindig a depresszió létrejöttének és kialakulásának az okára gondoltam, beleéltem magam a helyzetbe és csak ábrándoztam, csak arra az 1 dologra tudtam gondolni. Ez sem lehetett depresszió? Vagy csak a kezdete?
2009. okt. 31. 19:24
6/10 anonim válasza:
Engem először 13 éves koromban küldtek el pszichológushoz, mert az ofőm azt mondta anyámnak, hogy depressziós vagyok. Egy évig jártam a dokihoz, utána azt mondtam hogy tökéletesen érzem magam, csak azért hogy hagyjanak végre békén. Azóta eltelt pár év, de nem javult a helyzet. Tudok hülyülni a haverokkal, de mindig előjön a depresszió kb egy évben kétszer és hónapokig nem múlik el. Pl most is ilyen időszakom van. Minden nap sírok, hatalmas bennem a feszültség, amit nem tudok enyhíteni, nem tudok örülni azoknak, amiknek régen igen, már nem látom a szépet a világban, nincs kedvem kimenni az utcára, hullik a hajam. Szerintem a sok stressz hozza ki ezt belőlem, mert rengeteg az elvárás az életem összes területén, még a családban is. Gyerekként meg a többi gyerek hozta ki belőlem. Kövér kisgyerek voltam, a többiek meg ugye kegyetlenek tudtak lenni abban a korban, minden nap megaláztak, volt olyan hogy minden nap sírva mentem suliba. Utána lefogytam, de aki egyszer kövér volt, az egész életében kövér marad. Kár, hogy ezt akkor nem kezeltük, mert így felnőttként se jobb...
2009. nov. 1. 18:19
7/10 A kérdező kommentje:
Én tegnap a barátomnál voltam, és egész este sírtam neki hogy szar az élet, nincs benne semmit jó, és hogy mindenkinek jobb lenne ha meghalnék. Szóval aki depressziós azon nem mindig látszik?
2009. nov. 2. 13:07
8/10 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Én nem tudom hogy depresszióban szenvedek-e vagy sem, de több választ is olvastam és én talán több mint fél éve vagyok ebben az állapotban, baromi rosszul vagyok minden nap...minden nap sírok akár hajnali 2-ig is, aztán nem tudok aludni, fáj a fejem, ideges vagyok és szorongok...nem látom értelmét az életnek és ami még rosszabb hogy sírás után is csak a fájdalmat és a szomorúságot érzed ráadásul senkit sem érdekel az hogy milyen szarul is vagy valójában...én például az iskolában egy úgynevezett "maszkot" viselek hogy elrejtsem a fájdalmamat...de sajnos ezzel az a baj hogy minél rosszabbul vagy, és minél jobban próbálod elrejteni annál jobban fog fájni...olyan érzésed van mintha a világ ellened lenne és már meg is akarsz halni...én például már a halálba vágyok...tudom hogy másnak sokkal rosszabb az élete és az enyém semmiség ugyan de mindegy is...fogalmam sincs hogy kihez forduljak és szépen lassan felfogom azt hogy az egyetlen kiút innen az ha megölöm magam...ilyenkor feleslegesnek érzed magad, egy senkinek, egy csi*cskának vagy még annak se...csak hosszú órákig ülsz és bámulsz vagy pedig sírsz éppen...a szomorúságon,és a fájdalmon kívül nem nagyon tudsz mást érezni, ezek mind rámennek az egészségedre is...fizikailag is nagyon tud fájni, sokszor vagyok rosszul, naponta többször is, a családodtól és barátaidtól eltávolodsz...és ha a barátok meg a család is ott vannak melletted akkor is egyedül érzed magad mert senki sem érti meg hogy min mész keresztül...nagyon erős bűntudatom szokott lenni még azért is amit nem én csináltam és ezekért a dolgokért vágtam fel a két karomat egy késsel...tudom mekkora idióta vagyok, de én úgy éreztem hogy megérdemlem a büntetést. DE! 2 Hónapja hozzá se nyúltam a késhez de a dolog azóta sokkal rosszabb lett...ráadásul még undorítónak tartom magam és ha lehet kerülöm a tükröt hogy ne lássam a gusztustalan pofámat...aztán a szülők is ott vannak...néha még célozgattam az anyámnak hogy valami nálam nem okés és el akartam mondani neki azt hogy mi a baj de azt mondta hogy:-"ez egy hülyeség! nincsen semmi bajod!" meg hogy:-"fejezd már be! ez egy fasz*ság! nem kell itt játszani magadat!"...ezek után már ezzel nem is fordultam hozzá...az iskolapszichológus meg szóba jött és voltam is egyszer nála de többször nem...aztán a mentál higiénés nő akarna még velem beszélni...de szerintem nem megyek hozzá se, mert ugye nekik ez csak a munkájuk és ezért kapnak fizetést...nemrégiben voltam egy vizsgálaton az egész osztállyal és ott derült ki a mentál higiénés csajnak hogy én vágtam magam...(nagyon csúnya sebhelyeim vannak) nem mondtam el hogy miért csináltam se semmi olyat ami nem rájuk tartozik...mindegy, ez lenne a tapasztalatom az én "depressziómmal"...
-Amy-
2017. ápr. 8. 10:30
9/10 anonim válasza:
A depresszió akár több hónapig tartó rosszkedv, levertség.
Akik tényleg betegek, sokakon nem is látszik hogy azok. Én is most hasonló helyzetben vagyok.
Ezek a saját tapasztalataim:
Nekem már ez lassan 1 éve tart a rosszkedvem, alig eszek, és sose tudok aludni. Rengeteg sírással jár. De én üresnek érzem magam és ez a legrosszabb
2020. júl. 16. 18:23
10/10 anonim válasza:
Lassan öt éve vagyok ebben az állapotban. Az elején azzal kezdődött, hogy szomorú, levert és magányos voltam, mindennap sírtam. Mostmár odáig jutottam, hogy nem érzek semmit, csak szomorúságot és mérhetetlen ürességet. A depresszió olyan érzés, mintha folyamatosan fuldokolnál, de mégsem tudsz meghalni. Egészen addig, amíg önszántadból nem űzöl el minden segítő tényezőt és ölöd meg magad. Egy iszonyúan nyomasztó állapot, kilátástalan és reménytelen vagy. És nem időszakonként, hanem mindig. Már semmi sem tesz boldoggá, nincs motivációd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!