Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van az, ha valaki...

Miért van az, ha valaki okosabb mint a többiek, akkor csúfolják?

Figyelt kérdés
2009. okt. 28. 12:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ezen már én is gondolkodtam...

Egyébként én nem hiszem, h irigység. Tehát gondolj bele, h találkozol egy kicsi szemüveges vézna gyerekkel, aki elkezd neked a kvantumfizikáról beszélni és mondjuk egy osztályban erről dumál órán a tanárral.. ti mit éreznétek? Sztem nem irigység van itt... hanem irritáció, csak azt nem nagyon értem, miért.

Ha belegondoltok, vhogy mindig is az volt a menő, aki sportban menő volt. Ennek evolúciós okai vannak, ezt tudjuk, hiszen az őskorban is arra néztek fel, aki a legjobb volt vadászatban. De hogy az okos(kodó)kat miért utálják, azt nem nagyon értem.

2009. okt. 28. 16:39
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem az a baj, hogy okosabb hanem az, hogy kioktató a stílusa és lenéző. A másik meg hülyének érzi magát mellette és egyszerűbb kigúnyolni, mint hogy beismerje magának, hogy ő a hülye/hülyébb.
2009. okt. 28. 21:40
 13/17 anonim ***** válasza:
persze van olyan aki nem tanul és szinte ráragad a tudás... de ezzel nem ajánlatos "dicsekedni" mert a többiek irigylik
2009. okt. 28. 22:59
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, látom sokan vannak így akik nem tanulnak, mágis rájuk ragad minden. :) Én is ilyen vagyok. Ezt olyan jól esik látni hogy nem bennem van a nagy hiba.

Köszönöm mindenkinek!

2009. okt. 29. 17:24
 15/17 anonim ***** válasza:
engem is mindig piszkáltak általánosban. kb 5-6.ban hihetetlenül utáltam. majdnem minden nap sírtam otthon, aztán apa leállította őket. nyolcadikra egészen megszerettem az osztályomat. ma, ha valaki viccből azt mondja nekem hogy stréber (pedig már csak viccből mondják) legszívesebben nekiugranék vagy sírva fakadnék. nem tudtam elfelejteni..
2009. nov. 1. 21:29
 16/17 anonim ***** válasza:

Akkor megértem a csúfolódást, ha az, aki tényleg okosabb a többinél, ezzel kérkedik, és kioktató hangnemben beszél a másikkal, aki nem tud annyit. Valamint, amikor azt hiszi, hogy mivel ő okos, így ő a világ közepe. Viszont azt hihetetlenül utálom, amikor próbál meghúzódni, s emiatt gúnyolják. Az lenne az evidens, ha mindenkit érdekelne sok minden, és a diákok nem abban versenyeznének, hogy ki tud messzebbre köpni, hanem abban, hogy ki a jobb tanuló. Az lenne a jó, ha nem az lenne a menő, akinek minél több rossz jegye van, és szarik mindenre, hanem az, akinek minél több jó. De sajnos a mai világban ez nem így van :(

22/F

Ui.: bezzeg az én időmben... XXD

Na ez természetesen csak vicc volt. :)

2009. nov. 2. 02:28
 17/17 anonim ***** válasza:
B****** ezt már én is k**** utálom. Sosem voltam stréber nem szeretek tanulni olvasni sem egyszerűen csak van agyam és könnyen felfogok dolgokat de azért mindig odaveti valamelyik 1-es nyomorék hogy te stréber-.- hát b****!!!!! Bocs... Na szóval az a lényeg hogy irigyek. ennyi! Csak már nekem is rohadtul elegem van ebből 13/L
2010. márc. 11. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!