Miért van az, ha valaki okosabb mint a többiek, akkor csúfolják?
Ezen már én is gondolkodtam...
Egyébként én nem hiszem, h irigység. Tehát gondolj bele, h találkozol egy kicsi szemüveges vézna gyerekkel, aki elkezd neked a kvantumfizikáról beszélni és mondjuk egy osztályban erről dumál órán a tanárral.. ti mit éreznétek? Sztem nem irigység van itt... hanem irritáció, csak azt nem nagyon értem, miért.
Ha belegondoltok, vhogy mindig is az volt a menő, aki sportban menő volt. Ennek evolúciós okai vannak, ezt tudjuk, hiszen az őskorban is arra néztek fel, aki a legjobb volt vadászatban. De hogy az okos(kodó)kat miért utálják, azt nem nagyon értem.
Köszönöm mindenkinek, látom sokan vannak így akik nem tanulnak, mágis rájuk ragad minden. :) Én is ilyen vagyok. Ezt olyan jól esik látni hogy nem bennem van a nagy hiba.
Köszönöm mindenkinek!
Akkor megértem a csúfolódást, ha az, aki tényleg okosabb a többinél, ezzel kérkedik, és kioktató hangnemben beszél a másikkal, aki nem tud annyit. Valamint, amikor azt hiszi, hogy mivel ő okos, így ő a világ közepe. Viszont azt hihetetlenül utálom, amikor próbál meghúzódni, s emiatt gúnyolják. Az lenne az evidens, ha mindenkit érdekelne sok minden, és a diákok nem abban versenyeznének, hogy ki tud messzebbre köpni, hanem abban, hogy ki a jobb tanuló. Az lenne a jó, ha nem az lenne a menő, akinek minél több rossz jegye van, és szarik mindenre, hanem az, akinek minél több jó. De sajnos a mai világban ez nem így van :(
22/F
Ui.: bezzeg az én időmben... XXD
Na ez természetesen csak vicc volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!