Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan győzzem le a tökéletess...

Hogyan győzzem le a tökéletesség iránti vágyamat?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudom elviselni, hogy ennyire szerencsétlen és béna vagyok. Tele van a világ olyan emberekkel, akik olyan kreatívak és minden tekintetben tele vannak lehetőségekkel: szépek, tehetségesek, intelligensek. Én meg ezekbe a kategóriákba bele sem illeszkedem, nem vagyok versenyben egyáltalán. Látom, hogy milyen jó volt hozzájuk a sors, velem mennyire durván elbánt a természet és csak gyűlölöm őket, irigylem tőlük mind azt, ami megadatott nekik, én pedig még a legkeményebb munkával sem tudom túlszárnyalni őket. Valamiért folyamatosan ez munkálkodik bennem, hogy legyek TÖKÉLETES!!! Nem tudok kevesebbet elvárni magamtól. Már szinte undorodom magamtól, nem szeretem magamat, és mikor megpróbálok bele fogni bármibe is, teljesen elpusztulok a ráismerésre, hogy ebben sem tudok remekelni, olyan könnyedén csinálni, mint mások. Mások mindig azt mondják ne vegyek figyelembe másokat, de én egyszerűen olyan személy vagyok, aki csak a kívülről várja a megbecsülést. Hogy tudnék ezen változtatni. Tényleg ennyi "tökéletes" ember van, aki "minden hangszeren tud játszani"?!

2013. aug. 4. 10:38
 1/7 anonim ***** válasza:

Mindenki valamiben jó, de nem mindenben. Ha te is megtalálnád, hogy hozzád mi való, te miben vagy jobb, mint mások, akkor arra az egy dologra kéne összpontosítanod, abban jó lehetnél. Én pl. szeretek rajzolni, ez a tehetség adatott meg nekem, és ezt próbálom kihasználni. Vannak nálam sokkal jobb rajzosok, de nem adom fel ettől még, mert sok gyakorlással én is érhetek el valamit.

Ha úgy érzed, hogy nincs tehetséged a zenéléshez, vagy amiket szeretnél csinálni, akkor keress másik utat, amin van esélyed. De azt is el kell kezdeni valahol, és idő, mire eljutsz a célig.

Ha nincs ötleted, akkor is van megoldás, mert ha jobban megismered magad, akkor találnod kell valamit, amit szeretsz csinálni, és tudsz is.

Ráadásul mindig lesznek jobbak nálunk, de ettől még nem kell feladni!

2013. aug. 4. 11:17
 2/7 A kérdező kommentje:

De hogyan ismerjem meg jobban magamat? Mindig mikor ilyen önismereti cuccokra vállalkoztam, tök negatív eredményekre jutottam és csak annyit értem el, hogy még inkább letargiába süllyedtem.

Egyébként nem írtam, de 20 éves vagyok és nőnemű

2013. aug. 4. 11:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Csak kitartás kell, és elszántság.Ha valóban elismerést szeretnél bármiben is, akkor addig kell kutatnod,küzdened érte míg meg nem találod.

Egyébként pedig én is ilyen voltam, de rájöttem hogy nincs értelme másokkal foglalkozni.Tudom hogy szomorú ezt mondani, de még nem nőttél fel.

2013. aug. 4. 13:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem szomorú. Tudom, hogy még gyerek vagyok, bevallom jobban is élvezem...
2013. aug. 4. 15:01
 5/7 anonim ***** válasza:
"Egyszerűen nem tudom elviselni, hogy ennyire szerencsétlen és béna vagyok."
2013. aug. 5. 19:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Ez most mire válasz? :(
2013. aug. 6. 10:47
 7/7 SA_milady válasza:
Kétségekkel minden ember küszködik,csak van, aki bevallja, van aki nem. Ez mind az érés folyamatához tartozik. Amúgy tudd, hogy "színház az egész világ", éppen ezért ne hagyd magad megtéveszteni, mert sokan igen jól leplezik önbizalomhiányukat, talán épp azzal, hogy az ellenkezőjét mutatják. Ne vidd túlzásba az önmarcangolást, gondolj arra, hogy Isteni Szikra van benned, és amitől még nem sikerült felszínre hoznod és tudatosítanod magadban az értékeidet, az nem jelenti azt, hogy nem léteznek. Ha folyamatosan negatívan viszonyulsz önmagadhoz, odáig jutsz, hogy tuti beszuggerálod magadnak a bénaságot, te teremted meg! Tökéletesen igaz az, hogy ebben a világban egy ember sem lehet tökéletes, és ettől szép az élet! Fogadd el, hogy te TE vagy, ettől kerek a világ, 7 milliárd ember közt egyedül te vagy ilyen! Plusz még előtted áll az egész élet, lesz időd fejleszteni önmagadat, szóval, fel a fejjel!
2014. okt. 31. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!