Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, ha nem merek...

Mit tegyek, ha nem merek szakot váltani?

Figyelt kérdés

Eddig nagy kérdésekben nem volt jó döntésem. A kamaszkorom se átlagosan zajlott le - azt mondjuk azért tagadnám, hogy nem is volt -, ezért nem történt meg az "elválasztás".

Csak azt merem csinálni, amire otthon rábólintanak, amivel kapcsolatban hisznek bennem, a sikeremben.

Félek, ha szakot váltanék, az is rossz döntés lenne. :(

Ráadásul nehezen illeszkedem be, magamnak való vagyok, nem járok diszkóba, kocsmába, máshogy szórakozom. A jelenlegi helyemen akadtak barátok, vannak, akik elfogadtak.

Nem vagyok biztos benne, hogy máshol is akadnának. Sajnos kevés emberrel vagyok jól el.

Nehezen tanulok, ráadásul az első kudarc után leblokkolok. Ugyanekkor a tőlem telhető legjobb eredményre hajtok, tehát túl sok kettessel nem elégednék meg. Ezekért félek, a másik szakon túlhajtanám magam. A mostaninál vagy ötször nehezebb, ha csak annyiszor...

Ezen kívül nem akarom elölről kezdeni az egyetemet, nem akarom újra az alapozótárgyakat, és minél hamarabb főállásban szeretnék dolgozni.

Viszont ha nem váltok szakot, akkor egy büfészakra pazarlom azt az időt, amikor nappali tagozaton, ingyen tudok tanulni, úgy, hogy nem kell mellette dolgoznom is. Ezzel a szakkal nem lesz esélyem elhelyezkedni.

Hogyan győzzem le a félelmeimet? Amúgy baromira nem kifogások, hanem indokok, ettől függetlenül szembe kellene velük nézni és beugrani a mély vízbe.

2013. aug. 2. 16:10
 1/1 anonim ***** válasza:

Sztem írd le, hogy milyen szakokról, egyetem(ek)röl van szó.

A társaság, hangulat is nagyon más tud lenni két egyetem/föiskola között, számomra ez sokat számít.

A "nem akarom elölről kezdeni az egyetemet" rész elég egyszerü, csak tudni kell, kb. mennyit ismernek el.

Ne félj dönteni. Lassan felnösz ahhoz, hogy a szüleid nélkül dönts. Minden döntésben van valami jó, és van abban is valami, hogy "make all mistakes while you are still young"(whithin reason). Én is azzal szívatom magam, hogy nem is merek dönteni, csak halogatok, és az a legrosszabb.(nem gondolom hogy ez ilyen egyszerü, de gondoltam azér leírom).

Sajnos a félelmeidet (a Döntéstöl) Neked kell legyözni, a fejedben élö szülöi korlátokat is, de mások tudnak azért benne segíteni.

2013. aug. 21. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!