SZTE-n járok egy BSc szakra. Van-e lehetőség szakot váltani 4. félév után ugyanazon a karon?
Ez melyik szak? Csak kíváncsiság. :D
Lehet, hogy én is erre járok máshol. Nálunk is könnyű, egyre könnyebb, ésszerű mesterképzésre menni lehetetlen. Elsőéves vagyok, legközelebb 4. félévemben lesz általános felvételi eljárás. :D
Szóval kíváncsi vagyok, egyezik-e az esetünk kicsit.
Amúgy karon belül szerintem átmehetsz, de siess, egyre kevesebb tárgyat hasznosíthatsz.
Nem ismerem a SZTE-t, de ált. karon belül átvesznek, minden további nélkül.
Akkor tényleg ugyanaz. :) Üdv! :)
Igen, néztem, a normális mesterképzésekre, amikre elvileg mehetnénk, gyakorlatilag mégse, mert kiraknak mint macskát sz*rni.
Biomérnöki szak ott nincs? Azt kellene megpróbálnod.
Ha meg tényleg átmentél valahova, még számolj be kérlek!
Kár értem, mert most az alapozó tárgyak között van ilyen földtudományi szakismeretek, ami kerületén belül talajt elemzünk egy gyakorlaton, másikon víztisztítóba megyünk (ez még csak lesz). Mindent tanulunk a talajokról, tehát hogyan kell elemezni, honnan kell mintát venni, milyen szín mit jelent, milyen fajták vannak hazánkban stb. Víznél meg bioindikátorok lesznek meg ilyesmik, de tanár betegsége miatt nem jutottunk addig.
Borzalmasan unalmasan adják le, de itthon tanulva érdekesnek tartom. Tényleg érdekes meg egész jó.
Nem tudom, hogy mi a gond ezzel a szakkal, lehet csak a túlképzés. De ha külföldieknek, vagy "félig" külföldieknek mondom el, mit tanulok, idegesítő módon túllelkesedik, meg mesélik, hogy kint milyen sok lehetőség van, és csodálkoznak, hogy itthon semmi.
Sajnos külföldön se túl jó a helyzet ilyen területeken. Ahol kellenek, ott képeznek eleget, arról nem is beszélve, hogy a kijutás sem túl egyszerű és persze nem is olcsó.
De valaki nem tudná, hogy hol lehet utánajárni annak, hogy át lehet-e jutni másik szakra így? Jó lenne, mert semmi kedvem várni a következő felvételi időszakig...
Mi nem tudunk utánajárni helyetted. Bár ha itt keresel SZTE-seket, az jó ötlet.
Nem is arra gondoltam, hogy ilyen diplomával kimenni. Az lehetetlen. Hanem ha valaki külföldön ennek tanul, az megbecsült ott, legalább megbecsültebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!