Miért nem tudok jól beszélgetni? Másoknak olyan jól megy
Az a problémám, hogy nem tudok jól beszélgenti. Mármint nem a beszéd képességével van bajom, hanem, hogy pl. most tetszik nekem egy lány, és nem tudok igazán milyen témát felhozni, pedig nagyon szeretnék, és így szerintem lehet, hogy unalmasnak gondol :'( (önbizalmam se sok van). De amúgy másokkal sem tudok olyan jól, mert mondanak valamit, azt végiggondolom, ha úgy találom, akkor beleszólok, ha meg nem, akkor nyugtázom egy "ahamm" vagy "igen"-nel, és kész. Vagy van, hogy pl. MSN-en leírom a gondolataimat gyorsan, de az általában 1-3 hosszú sor szokott lenni, és nem igazán használok MSN-es rövidítéseket, és ezekszerint nem írom le valami érdekesen, vagy épp mindent leírok ami lehetséges és így nem érdekes a beszélgetés. Lehetséges, hogy túlságosan komoly vagyok. A hangszínem se túl érdekes, a hangsúlyozásom sem, szerintem. Látom hogy mások milyen jól elbeszélgetnek, de nekem valahogy nem megy; nem találom magamat túl érdekesnek. Mi lehet ennek az oka? Hogyan lehet ezen változtatni?
16/F
Hogy te miért nem tudsz beszélgetni másokkal azt nem tudom, de én is ilyen vagyok.
Nálam a probléma forrása az, hogy nem igazán kedvelem az embereket, így nem is szeretek és ezért nem is tudok ismerkedni. Másrészt eddig minden valamirevaló kapcsolatom (pl. barátság) tönkre ment, tehát bizalmatlan vagyok másokkal.
Érdekes, hogy lányokkal jobban tudok dumálni, a srácok valahogy nem tolerálják, ha egy másik srác hallgatag. Velük aztán főleg nem tudok mit kezdeni...
Csak azt tudom mondani, hogy ha nem vagy olyan, mint én próbálkozz kitartóan, talán ez is tanulható
szintén egy 21/F
Megválaszoltad a saját kérdésed. "önbizalmam se sok van". Én is ilyen VOLTAM mint amit te leírtál. Próbálj változtatni a külsődön. Itt most nem komolyabb dolgokra gondolok, hanem például új frizura, új ruhák amikben jól érzed magad, vagy bármi más. Lemehetsz konditerembe is, az nagyon sok önbizalmat ad. De ha nem tudsz rá ennyi pénzt szánni akkor elég ha olyan célokat valósítasz meg, amiről nem gondolod hogy véghez tudod vinni. Ez is sokat segíthet. Lényeg hogy az önbizalomhiányodon alapszik minden. Velem is ez volt szóval tudom mit érzel,de meg tudod oldani. Sikerülni fog hidd el. Te is ugyan úgy ember vagy mint bárki más és egy cseppel sem vagy kevesebb senkinél. Ha másnak sikerült neked is menni fog. Hajrá.
Bocsi ha egy kicsit hosszú lett.
Remélem tudtam segíteni.
17/F
A 20.01-est én is írhattam volna.
Van ennek biológiai és lelki oka is, de mindegy is. Nehéz változtatni rajta.
Nekem az egyik fiam ugyanilyen mint mi, a másik abszolút beszédes, fecsegő típus (az anyjuk is ugyanaz :-)
Beszélj ritkán, de akkor annak súlya legyen vagy/és légy vicces, és pl. gondolj arra, hogy "az embernek azért van 2 füle és 1 szája hogy többet hallgasson, mint beszéljen."
figyelj én egy dumagép vagyok akármiről tudok beszélni vmit meglátok akkor arrol eszembejut vmi aztán arrol vmi ujabb és igy tovább szoval egésznap tudnék beszélni akár a semmiről is. de mostanság kezdtem rájönni h amit eddig pofáztam az egy csomo felesleges dolog. amit ha nem mondok ki akkor sincsen semmi mert annyira jelentéktelen az egész hogy kise kellene mondani. na ez értelmes volt.. bocs:D szoval sztem nem baj ha nem beszélsz rengeteget. a lényeg h amit mondasz az legyen értékes:)
15l
vegyél fel msn-re,eldumálok én veled :D
privi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!