Az miért van hogy a 7+3ról a zöld és rózsaszín szín jut eszembe? Ez normális?
Én a napokat társítom színekhez...
hétfő = sárga
kedd = zöld
szerda = rózsaszín
csütörtök = narancssárga
péntek = lila
szombat = sötétkék
vasárnap = pirosas, rózsaszínes
Lássuk csak:
0 = fehér
1 = fekete
2 = kék
3 = rózsaszín
4 = világoszöld
5 = narancs
6 = lila
7 = sötétzöld
8 = citromsárga
9 = piros
És innentől kezdve annyiféle színben pompázik egy szám a fejemben, ahány számjegyből áll. Pl. a 11 fekete + fekete, a 23 kék + rózsaszín, és a többi. Komolyan kezdem azt hinni, hogy a régen olvasott gyerekkönyvek/kedvelt tévéműsorok/játékok/akármicsodák utóhatása ez, jellemző rájuk, hogy színebben ábrázolnak mindent a valóságnál, és ha valaminek nincs színe, hát adnak neki. Amennyiben így van, talán a tudatalattinkba ivódott a kettő közti összefüggés. Egyébként én a betűkkel is ugyanígy vagyok, de őket némiképp tovább tartana felsorolni (bár a magas magánhangzók a citromsárga különféle árnyalatait viselik).:D
A napok nálam:
hétfő = átmenet sárga és zöld között
kedd = narancs
szerda = piros-rózsaszín
csütörtök = zöld
péntek = fekete
szombat = szürke
vasárnap = piros-narancs
Második voltam.
De érdekes, azt hittem, csak én vagyok bolond. Nálam a számoknak nemeik vannak.
1 - hím
2 - nőstény
3 - hím
4 - nőstény
5 - hím
6 - hím
7 - hím
8 - nőstény
9 - hím
A nulla semleges nemű, sosem tudtam hová rakni.
Nálam is nemeik vannak a számoknak és azt hittem az nem normális.Az enyém úgy van hogy:
1-fiú
2-lány
3-fiú
4-lány
5-lány
6-fiú
7-fiú
8-lány
9-fiú
A nulla nálam is semleges és a többjegyű számoknál az első számjegy a meghatározó.Nem tudom mitől van, nekem ez magától jön. : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!