Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az miért van hogy a 7+3ról a...

Az miért van hogy a 7+3ról a zöld és rózsaszín szín jut eszembe? Ez normális?

Figyelt kérdés
nálam pl a fehér az 1, citromsárga 2,rózsaszín 3,kék 4, piros 5,lila 6,zöld 7,barna 8,szürke 9,fekete 10. ez normális?

2013. júl. 23. 19:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Teljesen normális. az agyunk megpróbálja manifesztálni a fogalmakat, a nem tapintható dolgokat. Pszichiátriai orvosok is használják vizsgálati alapként veszik ezeket. Mármint ezeket az asszociációkat.
2013. júl. 23. 19:19
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2013. júl. 23. 19:27
 3/10 anonim ***** válasza:
Az meg külön vicces, hogy a "színkészletem" (számtársítással együtt) fele a tiéddel egyezik meg.:D
2013. júl. 24. 02:18
 4/10 A kérdező kommentje:
komolyan?:D a tied milyen?:D
2013. júl. 24. 08:08
 5/10 anonim ***** válasza:

Én a napokat társítom színekhez...

hétfő = sárga

kedd = zöld

szerda = rózsaszín

csütörtök = narancssárga

péntek = lila

szombat = sötétkék

vasárnap = pirosas, rózsaszínes

2013. júl. 24. 10:39
 6/10 anonim ***** válasza:

Lássuk csak:

0 = fehér

1 = fekete

2 = kék

3 = rózsaszín

4 = világoszöld

5 = narancs

6 = lila

7 = sötétzöld

8 = citromsárga

9 = piros

És innentől kezdve annyiféle színben pompázik egy szám a fejemben, ahány számjegyből áll. Pl. a 11 fekete + fekete, a 23 kék + rózsaszín, és a többi. Komolyan kezdem azt hinni, hogy a régen olvasott gyerekkönyvek/kedvelt tévéműsorok/játékok/akármicsodák utóhatása ez, jellemző rájuk, hogy színebben ábrázolnak mindent a valóságnál, és ha valaminek nincs színe, hát adnak neki. Amennyiben így van, talán a tudatalattinkba ivódott a kettő közti összefüggés. Egyébként én a betűkkel is ugyanígy vagyok, de őket némiképp tovább tartana felsorolni (bár a magas magánhangzók a citromsárga különféle árnyalatait viselik).:D

A napok nálam:

hétfő = átmenet sárga és zöld között

kedd = narancs

szerda = piros-rózsaszín

csütörtök = zöld

péntek = fekete

szombat = szürke

vasárnap = piros-narancs

Második voltam.

2013. júl. 24. 20:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

De érdekes, azt hittem, csak én vagyok bolond. Nálam a számoknak nemeik vannak.

1 - hím

2 - nőstény

3 - hím

4 - nőstény

5 - hím

6 - hím

7 - hím

8 - nőstény

9 - hím

A nulla semleges nemű, sosem tudtam hová rakni.

2013. júl. 24. 23:38
 8/10 A kérdező kommentje:
jaj de jó hogy nem én vagyok az egyetlen:D
2013. júl. 27. 00:03
 9/10 anonim válasza:

Nálam is nemeik vannak a számoknak és azt hittem az nem normális.Az enyém úgy van hogy:

1-fiú

2-lány

3-fiú

4-lány

5-lány

6-fiú

7-fiú

8-lány

9-fiú

A nulla nálam is semleges és a többjegyű számoknál az első számjegy a meghatározó.Nem tudom mitől van, nekem ez magától jön. : )

2013. aug. 12. 15:45
 10/10 anonim ***** válasza:
Ezt a fajta képzettársítást szinesztéziának nevezik, de ne aggódj, sok embernek van ilyen ?:D
2013. szept. 15. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!