Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » SEGÍTSETEK! Két énem van....

SEGÍTSETEK! Két énem van. Lehet valami pszichés bajom? Vagy ez normális?

Figyelt kérdés

Egyszer olyan boldog vagyok, hogy csak vigyorgok ki a fejemből, ugrálok, táncolok a tükör előtt és egyszerűen szépnek találom az életet. Szeretek mindenkit. Mindenkiben csak a jót látom.

Máskor pedig annyira a padlón vagyok, nincs kedvem élni, utálok mindenkit.

Mindenkinél vannak ilyen hullámvölgyek? Percről percre úgy meg tud változni a hangulatom :S

A második esetet szeretném kicsit kifejteni, és ebben szeretnék segítséget kérni. Nagy szükségem lenne rá.

Ez a rossz kedv, általában esténként jön elő nálam. Tudni illik, hogy egy kétezer fős faluban lakom, ahol régen sok barátom volt. Minden este kint voltam velük. De megromlott a kapcsolatunk. Általánosban is beszólogattak, emiatt utáltam magam. Ez az örökös kétszínűség, amit láttam mindenkinél. Megutáltam az ittlétet. Aztán van több mint két éve párom. Imádom. Egy 300 fős falucskában lakik, ahol a fiatalok olyan szinten összetartanak, hihetetlen. Szeretek ott lenni, ott lakik unokatesóm is, mikor megszülettem, én is ott laktam. Jól kijövök mindenkivel. De mikor itthon vagyok, egyedül, a barátom pedig kimegy a faluba, vagy csak a haverjával elmegy valahova, engem olyan szinten elfog a féltékenység és az irigység. Most is csak sírok, mert elmentek kocsikázni. Utálom azért, amiért neki vannak barátai, sőt, gyerekkori barátai, és mindig csinálnak valami programot. Csak az jár a fejemben, hogy mással érzi jól magát, és olyan dolgokat tesznek, amin évek múlva nevetni fognak és szép emlékként gondolnak rá. Úgy volt, hogy lejönnek értem is, tegnap lejöttek, annyira jól éreztem magam. De most nem fognak, pedig úgy beleéltem magam. Azóta csak sírok. Én nem akarok ilyen lenni. Basszus féltékeny vagyok a barátomra... :S

Mi miatt alakulhat ki ez az érzés? És hogyan lehet legyőzni? Érek valamit, ha beszélek neki az érzéseimről? Sosem mondtam el neki :\

19/L

2013. júl. 18. 23:47
 1/4 anonim ***** válasza:
Nincs két éned, csak gyors hangulatváltozásod. Ez tényleg egy pszi betegség.
2013. júl. 19. 01:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem bipoláris depressziód van.
2013. júl. 19. 10:49
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, a tünetek közül egyik sem igaz rám. Van, hogy rossz kedvem van, de az azért van, mert sosem kaptam szeretet, törődést, figyelmet, elismerést, dicséretet, így teljesen lecsökkent az önbizalmam is. Önbizalomhiány miatt alakult ki a féltékenység is. Ez a levert hangulat csak akkor jön elő, mikor a barátom esténként elmegy a haverjaival valahova. Féltékeny leszek rá és emiatt rossz kedvem van. próbálok magamon segíteni, mert tudom, hogy nem várhatom mástól a megoldást. Sikerélményeket kell szereznem. És ez néha megy is, boldog vagyok. De a családom egy pillanat alatt lerombolja. És utána kezdődik minden elölről...

tanácstalan vagyok :S

2013. júl. 19. 11:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem menj el egy pszichológushoz, az sokat segítene a problémád megoldásában.
2013. júl. 20. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!