Önbizalom növelés?

Figyelt kérdés
Nem vagyok valami szép lány, és már annyira se tartom magam szépnek, hogy mikor valaki azt mondaná hogy szép vagyok kínosan érzem magam, mert azt hiszem, hogy viccel és már reflexből az jön nekem, hogy a srác csak viccelődik velem ezért negatív vagyok. Sokan mondják, hogy minden lány megérdemli, hogy szépnek találja magát, és fontos az önbizalom, de én sehogy sem tudom szépnek látni magam, és még elfogadni sem. Ha mondjuk meglátnak a fiúk nem hogy odajönnek hozzám, hanem elmennek szerintem még ki is röhögnek. Nem azt várom 13 évesen, hogy járni akarjanak velem, mert még tudom, fiatal vagyok, de jól esne ha valakinek tetszenék, meg hogy bókol nekem, értitek mire gondolok. 13/L

2013. júl. 18. 21:25
 1/1 anonim ***** válasza:
Nem pont ennek a problémának a megoldására íródott, de jót fog tenni, ha elolvasod: Vera F. Birkenbihl - Kommunikációs gyakorlatok. Ha pozitív vagy magaddal szemben, mások is pozitívnak fognak látni, ami csak növeli a pozitívságodat, és az önbizalmadat. Meg egy aranyszabály: Fogadd el magadat olyannak, amilyen vagy! Valakinek úgy is úgy fogsz tetszeni, ahogy vagy, a szerelem nem válogat. Lehet, hogy valaki odalesz majd, vagy már most odavan a (feltételezett) kislányos frufrudért, stb. A lényeg: Tégy úgy, mintha bíznál magadban, még ha nem is bízol. Ezt mások megérzik, és pozitív visszajelzéseket fogsz kapni, ami miatt ténylegesen megnő az önbizalmad!
2013. júl. 18. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!