Mi volt életetek eddigi legjobb élménye, legboldogabb pillanata?
Nagy önbizalmú ismerős.....nagy önbizalmúnak látszó, jó álarcot viselős, akinek mindenki beszopja, hogy milyen jól van.
Egyáltalán nem értek egyet, tehát ezek szerint: hazudtoljuk meg önmagunk, egy csomó hasznos energiát elpazarlunk arra, hogy az az álarc ki ne derüljön, hogy álarc, és közben észre sem vesszük, hogy gyilkoljuk saját magunkat, mert nem a másik verjük át, hanem saját magunkat is.
Ja, igen könnyebb hazudozni, mint bevallani őszintén, hogy szarul vagy, azért mert ezt+ezt nem mertem megtenni, itt és itt nem tettem bele mindent, amit tudtam, ezért szar a munkám, hazugságokra épül a párkapcsolatom, és boldogtalan vagyok. Igen, így már értem.
Azért nem ennyire komolyan gondoltam...
Viszont egy baráti társaságban kell álarc. Sok véleményedet vissza kell fognod, sok vágyadat is sokszor. Ez egy alkalmazkodás. És igen, nem lehetsz teljesen önmagad.
De, miért?
az igaz, ha van egy véleményed, de nem kérdeznek, akkor nem kell ráerőltetni a másikra, de ha kérdeznek akkor miért kéne hazudni? Csak kérdezem, te miért hazudsz, és miért viselsz álarcot?
Őszintén ;)
Értem amit mondtok, és igen vannak helyzetek amikor nem előnyös kimutatni mindent, sőt, még őszintének sem jó lenni, ezek leginkább a munkában, és karrierben van így, ott nagyon rosszul is elsülhetne, ha elmondanád a véleményed, hogy milyen hülye a főnököd, de egy barátságban, ha kérdeznek én nem fogok hazudni, hogy mi a véleményem, akkor inkább nem mondom el, ha esetleg tényleg megbántanák vele valakit, bár sokszor ez nem fordul elő, mert rám pl azért nem haragszik senki, mert elfogadták, hogy ilyen vagyok, és tudják, hogy senkit sem akarok megbántani, sőt, érdekes mód, épp ezért sokszor olyan dolgokról is kikérik a véleményem, amihez tényleg semmi közöm nem lenne.
És, amúgy is, azért megyek a barátaimhoz, hogy ott ne kelljen álarcot viselnem, és ne legyenek mindenféle gátlásaim, csak egyszerűen beszélgessünk, vagy érezzük jól magunkat.
Baráti körben is mindenkinek ugyanaz a véleménye, egyáltalán ugyanARRÓL van véleménye, mert az érdeklődési körök közösek? Mindenki mindent ugyanúgy csinál, ugyanaz az értékrend?
Mert ha valamelyikre is 'nem' a válasz, akkor baráti körben is előfordulhat, hogy az alkalmazkodás érdekében fel kell húznod az álarcot. Úgy tenni, mintha érdekelne téged is, úgy tenni, mintha ugyanúgy gondolnád. Különben kellemetlen vita lenne, amiben esetleg egyedül maradnál többel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!