Felismertem és változtatni szeretnék. De hogyan?
Féltékeny vagyok azokra az emberekre, akiknek van legalább egy igaz barátjuk. Főleg páromra vagyok féltékeny. Bár ezt neki sosem mondtam. Gyerekkora óta megvannak a barátai. Azok a barátok, akikben megbízhat, bármikor számíthat rájuk. Nekem ilyenek nincsenek. 16 éves koromban elvesztettem (nem szeretnék róla beszélni). Azóta pedig tengek-lengek. Sok barátom van egyébként, könnyen szóba állok másokkal, barátkozó típus vagyok. De nehezen bízom meg az emberekben és nincs egy olyan ember, akire azt tudnám mondani, hogy igaz barát..
Főleg az hiányzik, hogy ahol lakom, onnan nincs senkim, csak itt is ezek a felszínes barátok. Jó lenne egyszer azt mondani valakinek, hogy 5 perc múlva a szokott helyen. Ha találkozni akarok valamelyik barátommal (akit nem is tartok annyira barátomnak) buszocskázni kell órákat, meg eleve nem olyan az egész.. :\
Tudom, hogy az önbizalom hiányból adódik ez az egész, tudom azt is, hogy nem szabadna féltékenynek lennem, sem irigykedni, hogy neki gyerekkori barátai megvannak, és tudom, hogy ezen változtatni kéne. DE HOGYAN?
Ez egy elég nehéz kérdés, de megpróbálok neked néhány okos dolgot írni. Először is, miért akarsz változtatni? Azért mert azt úgy kell? Vagy mert úgy akarod? Nem mindegy.
Azt írtad, hogy könnyen barátkozol, jól kommunikálsz, de bizalmatlan vagy. Feltételezem rólad, hogy jó hallgatóság vagy, és előtted könnyebben megnyílik bárki, viszont mikor neked kéne, visszavonulót fújsz. Nem is kell az embernek a legféltettebb titkait kibeszélnie (ahogy a Bonanza Banzai is megénekelte: ,,a múltad beszédes, a jövőd hallgatag"). Gyerekkori barát... Valamilyen szinten számít az a sok év, a közös élmények, de jól néznénk már ki, ha csak annyi barátunk lehetne, amennyit gyerekkorunkban szedtünk össze. Ha valakivel a bizalmi viszony kialakul, úgyis jön magától minden. Bizonyos személyek egyáltalán nem is igénylik azt a kimondott barátságot, mert egyszerűen túl függetlenek ahhoz. Valószínűleg ilyenekkel vagy körülvéve. DE, amit tehetsz a dolgok változtatása érdekében:
- Önismereted fejleszd (önbizalomra jó)
Az olyan negatív érzések, mint a féltékenység, mindig valamilyen múlt béli sérelem, vagy elfojtott harag következményei. Ezt a múltbéli negatív dolgot ismerd be magadnak! Ez történt. Kész. És akkor mi van? Nem haragudhatok magamra egy életen át. Nagyon ajánlom neked Gary Chapman könyveit (egymásra hangolva, a szeretet másik arca: a harag, stb.)! Hidd el tetszeni fog, nem egy unalmas száraz iromány. És megoldhatja a problémádat. Ha a szerzőtől olvasni fogsz, találkozol a ,,szeretetnyelvvel". Csináld meg ezt a tesztet, ha van 10 perced:
Remélem tudtam segíteni. Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!