Hogyan szokjam meg a vért?
Figyelt kérdés
2013. jún. 29. 20:20
11/12 anonim válasza:
A középkorban a boncolásokat először állatokon kezdték, a sertés pl. erősen hasonlít az emberhez belülről. Javaslom hogy keress egy (vagy több) vidéki rokont, jelentkezz be hozzájuk disznótorra böllérnek. Bátorítónak igyál jó sok pálinkát, nézd végig ahogy leszúrják azt a malacot, majd annak rendje-módja szerint segíts feldarabolni.
Később le is szúrhatod, ez a minimum, hogy egy állatnak ki bírd ontani a vérét. Nyugi, valaki ezt csinálja napi nyolc órában.
Szerintem azért viszolygunk és vagyunk rosszul a vértől, mert az emberi hús és a vér mögött meglátjuk vagy odaképzeljük az embert, a lelket, az érzéseket és a szenvedést. Ha ezeket ki tudod kapcsolni (ebben segíthet a disznótor látványa), egyel közelebb kerültél.
12/12 anonim válasza:
Én szakműtős és Gipszmesterként dolgozom.Ez a szakma és összességében az egészségügy egy olyan munka terület hogy ezt vagy tudod csinálni vagy nem.Nekem a Főműtős nő a pályám kezdetén azt mondta,3 nap alatt kiderül a műtőben valakiről hogy tudja -e ezt csinálni vagy nem.Szóval van-e hozzá gyomrod.Amikor a Sürgősségire kerültem az tágabb kör.Ott sokkal többet kell bírni.Meglepő ez de így van.Nem úgy néz ki egy műtő ahogyan sokan elképzelik,hogy tiszta vér minden.A Sürgősségin a légköri feszültség az idegesség a baj a stressz és minden egyéb velejárójával meg kell küzdeni.(A véren kívül)De aki szereti ezt a hivatást és elkötelezettséget érez a szakma iránt az biztos örömmel csinálja.Jó dolog segíteni a beteg embereken.Szeretem a munkám.Sok sikert.Üdvözlet :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!