Milyen az a kényelmes ember?
egyik ismerősömmel beszélgettünk, és azt mondta, hogy kényelmes ember...
mikor kérdeztem mire gondolt nem adott normális választ, milyen az a kényelmes ember?
a lusta kilőve,
a szó szerint kényelmes, akit jó ölelni, vagy ráfeküdni kilőve, mert nem ezekre gondolt, mégis mi a kényelmes jelentése?
Ráérősen végzi a dolgát, kényelmesen.
Komótosan felkel, megmossa a fogát, közben kinéz az ablakon, reggelicsinálás közben nyolcszor ásít és segget vakar, laza, és nem idegeskedik.
Mi nem?
Ha ennyire tudod, mi a fészkes fenéért kérdezed meg?!
azt magát tudom mi a kényelmes, de neki mit jelenthet?
megkérdeztem és egyik se,
mire lehet még haszálni a szót?
Lehet mindenhová kocsival megy.
Vagy hogy mindenhol a kényelmét keresi.
Vagy az is lehet hogy lusta.
Lehet hogy mint személyiség jól idomul másokhoz és ezért kényelmes.
Lehet hogy az életmódja kényelmes.
Igazából van aki mentálisan van elkényelmesedve és van aki inkább testileg. Az utóbbi szerintem egyértelmű, a barátod valószínűleg mentálisan gondolta.
Ez mondjuk olyan, hogy van egy problémája amire van 2 nagyon jó megoldás, viszont az egyik könnyebb és kevesebb haszonnal jár, míg a másikat nehezebb kivitelezni, de sokkal jobb lesz utána. Ilyenkor a kényelmes ember a könnyebbet választja, mondván, hogy neki a kevesebb is elég. Többet is tehetne, de szándékosan nem tesz. Nem azért mert lusta, hanem mert így döntött. Nem akarja felkavarni az életét, inkább a biztonságot választja, mint a kockázatot (és az esetleges jobb eredményt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!