Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szeretek vitatkozni, de miért?

Szeretek vitatkozni, de miért?

Figyelt kérdés

Elsőre a kérdésnek semmi értelme. Arra gondolok, hogy itt vagy a való életben, ha valakinek tanácsot adok, vagy egyszerűen csak leírom, elmondom a véleményem, szeretem ha belekötnek és tudunk egy kicsit vitatkozni.

Ne olyan vitatkozásra gondoljatok, ahol alpári módon szidjuk egymást, hanem egy kis eszmecserére. Ide is általában két dolog miatt írok.

1. mert segíteni szeretnék a kérdezőnek

2. várom, hogy valaki belekössön abba, amit írtam

(Azért ebbe a kategóriába írtam, mert mindig itt "vitatkozok" )

Miért van ez? :D

2013. jún. 22. 23:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

én sme erre gondoltam. az eggyik exem pont ilyn volt..

én : milyn szép kék az ég

ö: ja, de van benne fehér is. meg a kék sok árnyalata

áááááááááááá

és ez csak az alap volt

2013. jún. 22. 23:36
 12/22 anonim ***** válasza:

Hát,a nő vagy,és azért elmélet megbukott,mert én is szeretek,pedig én férfi vagyok.

Szerintem csak ilyen a természeted,ezen ne is rágódj.

2013. jún. 22. 23:37
 13/22 anonim ***** válasza:
haladsz előre az empátia útján.
2013. jún. 22. 23:37
 14/22 A kérdező kommentje:
Utolsó! Kifejtenéd?
2013. jún. 22. 23:39
 15/22 anonim válasza:
100%

Jól van na, én sem úgy értettem, de ha kicsit eltértem a tárgytól bocsi :( Én sem szeretek összeveszni másokkal, úgy értem azért mégis jó, ha az ilyen "vitákban" a végén valamiféle közös nevezőre jutunk. Akár nagyobb társaságban is, ha ragaszkodsz hozzá. Igen. Én szerintem ez jó. Mikor sok különböző ember, más helyről, más gondolkodással, mégis értelmes emberhez méltóan egy hosszas eszmecsere után meg tud állapodni egy közös gondolatban.

Szerintem egyébként ebbe nincs semmi beteges, amit te írtál. Sőt! Intelligenciára vall! :) Lehet, hogy a nők nagy részében megvan ez a késztetés, hogy érvényre juttassák gondolataikat, hogy azok meghallgatásra kerüljenek. Valaki/valakik által. Átszűrődjenek egy képzeletbeli rostán, és megmérettessenek a többiek gondolataival. Lehet, hogy a nők vágyják az elismerést a vita végén. Lehet, hogy nem..

2013. jún. 22. 23:40
 16/22 A kérdező kommentje:

Nem bántásként írtam. Nem kell bocsánatot kérned :)

"Lehet, hogy a nők vágyják az elismerést a vita végén. Lehet, hogy nem.." Ebben van némi igazság. Őszintén szólva, van bennem valamiféle küzdés is, hogy nekem legyen igazam. Persze ez nem mindig lehetséges, mert a véleményemet nem erőszakolhatom rá másra.

2013. jún. 22. 23:44
 17/22 anonim válasza:
Őszintén, szerintem minden ember vágyik arra a vita végén, hogy neki legyen igaza. Attól lesz több valaki, ha még ezek után is képes arra, hogy beismerje tévedését, elismerje más igazát. Még akkor is, ha elfogadni - teljes mértékben - sosem tudja. Aztán később lehet, hogy hatással lesz rá, és átformálja annak a mintájára a saját véleményét :)
2013. jún. 22. 23:49
 18/22 anonim ***** válasza:

"Ki, hogy látja a dolgokat, én hogy látom, belekötnek és az illető is elmondja a véleményét meg én is, érvelünk, ilyenek. így, amúgy jól meg lehet ismerni a másikat, hogy látják mások a világot. ezért szeretem"

Ez miatt írtam az empátiát.

2013. jún. 23. 00:45
 19/22 anonim ***** válasza:

Nagy önközpontúsággal rendelkezel. Csak neked lehet igazad, ha segíteni akarsz is másnak akkor is neked van igazad, csak soszor nem veszed észre ami az egyik embernek jó, a másik embernek nem jó. Szóval lehet,hogy segíteni akarsz, csak épp sokszorn nem a megfelelő módon teszed.

Nem tőrüd, ha nem a tiéd az utolsó szó, szeretsz szócsatázni, sokszor tök felesleges, de ilyenkor érzed jól magad. Észre sem veszed ezálltal, hogy másokat hogy megsértesz, csak egy a lényeg, neked legyen igazad.

Hallgattni, olykor aranyat ér!

Nem kell minden szócsatát megnyerni, sőt sokszor felesleges a vitatkozás is, mert a másik lenyomva érzi magát, hiszen addig mondod ameddig a másik fel nem hadja.

Ezzel sok emberben kárt tehetsz. Ovatossan ezzel a kézséggel!

De tartsd meg, hiszen ez egy adomány, csak nem a másik elnyomására használd. Legyél ügyvéd, ott hasznát veheted, és segíteni is tudsz az embereknek! :)

2013. jún. 23. 08:41
 20/22 A kérdező kommentje:
Utolsó! Valamit félreérthettél. Én egyáltalán nem az igazamat akarom ráerőltetni a másikra. De ezt írtam is. Csak szeretem, ha nekem is igazam van néha.(de ezt melyik ember nem szereti?!) Nem azért adok tanácsot meg nem azért mondom el a véleményem, mert a legfőbb célom, hogy valaki belekössön, hanem tényleg szeretnék segíteni. Az már egy más tészta, hogy néha belekötnek, nem esik sz*rul. Odáig meg el sem megyek, hogy egy vitatkozással megbántsam a másikat. (Persze ez van amikor nem sikerül, csak akkor már nem az élet nagy dolgairól beszélgetek az illetővel)
2013. jún. 23. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!