Önvédelmi módszerek? (Többi lent! )
Nos, elég összetett volna a kérdésem... Először is: Az a legnagyobb problémám, hogy konfliktuskerülő alkat vagyok, ezért ha mégis konfliktusba kerülök, leblokkolok, ilyenkor jócskán felszökik a vérnyomásom, de ritkán merem kezelni a konfliktust sem ép ész érvekkel sem erőszakkal. Tudom, az erőszak sosem lehet megoldás, ám mégis akadhat olyan szituáció, amikor nincs más választás; vagy te vagy ő... Szerencsére még nem kerültem ilyen helyzetbe, de félek, ha megtörténne leblokkolnék, és vesztes félként kerülnék ki belőle,mint fizikai, mint mentális sérülésekkel egyaránt.
Sajnos fogalmam sincs, hogy milyen módszerrel lehetne ezt orvosolni, vagy esetleg pszichológus segítségét kéne kérni. Mindenesetre sosem árt, ha az ember tudja kezelni az éles helyzeteket és alkalomadtán meg tudja magát védeni , szóban vagy, ha a helyzet megköveteli erővel...
A fizikumom pedig lehetővé tenné, hogy egy átlagnál fejlettebb emberrel felvegyem a harcot(értsd: 100kiló körüli, semmiféle harcművészetben nem kvalifikált ellenfél)
E mellett attól is tartok, hogyha mégis sikerülne magam megvédeni, következményei volnának, amik hosszabb távon még rosszabb hatással lennének, mintha ott helyben megverne(nének) az illető(k). (pl: börtön, vagy megkeresnének, többen.. aztán kitudja meddig mennének el.)
Szóval megköszönnék minden segítőkész választ. Valami hasznos tanács igazán jól jönne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!