Reménytelenség kérdése:

Feladjam, vagy mi?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem fogom feladni, de még is annyiszor bennem van, hogy már képtelen vagyok a következő lépést megtenni. Amióta megszületett a gyermekem, azóta egyedül nevelem. Érte élek, s amiért a leghálásabb vagyok az életnek, s az Istennek, hogy van a gyermekem. Most eljutottam oda, hogy azt gondolom, ennél lejjebb süllyedni ember nem tud. Elrontottam az egészet. Sokszor felteszem a kérdést, hogy talán a gyermekemnek jobb lenne-e nélkülem, ha olyan családban nőhetne fel, ahol mindent megkap. Én a szereteten kívül nem tudok Neki többet adni. Küzdök, harcolok Érte, de szeretnék végre megpihenni. Nincsen munkám, már nincsen villanyunk (a szomszédtól kapunk áramot) napról-napra élünk, s ez nekem fáj, hogy csak ennyit adhatok Neki. Nem vagyok jó anya, s mivel nincsen anyaképem, így mindent csak ösztönből, a szívemből teszek. Rá kellett jönnöm, hogy rosszul teszem. Istenbe kapaszkodok, márt rá kellett jönnöm, hogy ember az nem segít. Ha panaszra nyitom a számat, egy kést döfnek belém, s megtanultam inkább csendben maradni. Nem csörög a telefonom, hogy akár egy ember is megkérdezze, élek-e még, van-e étele a gyermekemnek. Tudom, sokak küzdenek hasonló problémával, de nekem a sajátommal kell küzdenem. De nem tudom a következő lépést. Biztosan lesz majd, Aki írja, hogy ne siránkozzak, mert vannak nálam sokkal rosszabb helyzetben emberek és tudom, hogy vannak. De én én vagyok, a magam problémájával, s küzdelmével. Nem akarok öngyilkos lenni, sőt kimondottan félek a haláltól, mert a gyermekemmel akkor mi lenne, de még is sokat gondolok rá. Úgy érzem, nem engedhetem meg magamnak a sírást, az elgyengülést, "tökös" csajszinak kell legyek, hiszen van egy gyönyörű és okos gyermekem, de bocsánatot kérek, ezt most itt még is megteszem. A bensőm sorvad el, ezért írtam ezt a "pár" sort. Minden nap felkelek, minden nap újra kezdem, minden nap örülök az apró dolgoknak, s minden nap hálát adok, hogy azt a napot is túléltem. De én a napot nem túlélni, nem leélni szeretném, hanem megélni.

2013. máj. 27. 11:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Keress barátokat. Valami közösséget. Sokat segít. Akérhol élsz, biztos vannak ingyenes rendezvények, akár gyerekesek. Mozdulj ki. Ott nagyobb eséllyel találsz barátot, munkát, segítséget.
2013. máj. 27. 11:26
 2/11 anonim válasza:

ne add fel!!!

menj anyaotthonba

2013. máj. 27. 11:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Először is hány éves a gyermeked.Másodszor, miért nem dolgozol.Hol van apuka?Nincsenek nagyszülők, senki, aki segítene? Szereted a gyermekedet, ez kitűnik a soraid közül.De akkor menni, menni, és menni, addig, amíg nem találok egy takarítói, vagy akármilyen állást, vagy kilincselek alapítványoknál, minden követ megmozgatok, hogy jobb legyen.Itt hiába is akarunk, nem tudunk neked érdemben segíteni, magadon csak Te tudsz.Örülj az apró dolgoknak, de ne elégedj meg velük!!!
2013. máj. 27. 11:29
 4/11 anonim válasza:

Mennyi idős a gyerek? Apuka?

Munkakeresés ezerrel. Nem csak neten meg újságokban, hanem bekopogni minden házba hogy van-e valami. Most van kerti munka, időseknek takartás, nyárra gyerekfelügyelet a gyereked bölcsijében/ovijában.

2013. máj. 27. 11:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Miért nincs munkád? Mielőtt elmentél szülni volt? Nem mehetsz oda vissza? Keresel egyáltalán? Apa fizet gyerektartást? Hány éves vagy és hol laksz?
2013. máj. 27. 11:30
 6/11 A kérdező kommentje:
No, szép, írtam kommentet és nem látom :(
2013. máj. 27. 11:46
 7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon kedvesek vagytok. A gyermekemről az apja lemondott, mikor még pocaklakó volt, így gyerektartást sem fizet. A gyermekem 9 éves lesz, én 35 vagyok. Járok társaságba, egy keresztény társaságba, de erről most inkább nem írnék...( :( )Az utolsó munkahelyemről létszámleépítés miatt küldtek el, s nagyon nehéz olyan munkát találni, hogy a gyermekemet is tudjam hordani a suliba. Rengeteg munkát megpróbáltam (nem adom fel!!!!) rengetegszer átvertek, megaláztak, stb. Anyaotthonban már voltunk, s sajnos olyan rossz a tapasztalatom, hogy az lenne a legutolsó próbálkozásom. ( a kisfiamat a gondnok megütötte) Nagyszülők nincsenek, nem vagyok jóban az anyámmal, írtam is, hogy nincsen anyaképem. Tudom, mennyire nehéz eset vagyok, de talán nem reménytelen.
2013. máj. 27. 11:58
 8/11 anonim ***** válasza:
Első körben menj szépen el a bíróságra és kérd a gyerektartást. Olyan hülyeséget meg ne vegyél már be, hogy ha lemond a gyerekről akkor nem fizet. Ki a frász adta ezt neked be? Ha tudod ki az apja, szépen elintézed azt a gyerektartást. Kilenc évesen meg tud már önállóan közlekedni a gyerek, nyugodtan vállalj olyan munkát is, ami mellett nem tudsz érte menni.
2013. máj. 27. 14:35
 9/11 A kérdező kommentje:
Már nem tudom az apa telszámát, nem ott lakik, ahol lakott. Ne haragudj, de a kisfiam másik kerületben jár suliba, és nem szívesen engedem egyedül közlekedni a városban. Ha vidéken laknánk, akkor esetleg már egyedül is mehetne, de így egy másodikos gyereket szerintem senki nem szívesen enged egyedül a nagyvárosban.
2013. máj. 27. 15:11
 10/11 Makra Péter Endre ***** válasza:
Ne haragudj szavaimért, de "mindent megtenni" könnyű, az épp'aktuális lépéseket nehéz. Nem mondhatsz le a gyerektartásról.Alapítványi jogászok ebben segítenek. Talán a munkaközvetítésben is, előbb részmunkaidőben, majd teljes erővel. A fiad csak egy boldog anyával lehet boldog. Ezzel azt akartam mondani, hogy törődj magaddal, ne legyél Te tökös csaj, legyél inkább csajos. A hitéleted csak Rád tartozik, a gyereked hagyd ki ebből. Ülj le egy kicsit(félek, hogy barátnőd sincs) és gondold át. És holnap indulj el. Meglátod sikerülni fog.
2013. máj. 28. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!