Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért nincsenek barátaim?

Miért nincsenek barátaim?

Figyelt kérdés
19 éves átlagos lány vagyok,zárkózott egy kicsit,és az önbizalmam sincs rendben.Igyekszem mindenkivel kedves lenni,DE egyszerűen senki nem akar velem barátkozni,megszólítani,stb...Igyekszem bekapcsolódni a társalgásokba,de valahogy egyszerűen az égvilágon SENKINEK nem vagyok szimpatikus,hogy ne rázna le és leállna velem beszélgetni!Pedig én igyekszem,és nem tudom,mi a baj velem.Most kerültem főiskolára,gondoltam magamban,na tiszta lap,majd lesz sok ismerősöm,haverom,új barátaim,de nem megy!Mi a baj velem?
2009. okt. 2. 19:49
 1/10 anonim ***** válasza:

Pont ez lehet a baj, hogy nincs önbizalmad, és talán ezt megérzik. Valahogy mindig az olyanokra tapadnak az emberek akikből sugárzik a határozottság és az önteltség.

Szeresd meg magadat és majd mások is szeretni fognak, meglásd:)

2009. okt. 2. 19:56
 2/10 anonim válasza:
76%

Nem toom hogyan nézel ki ,,,de lehet a kinézeted miatt nem vagy az embereknek szimpatikus xD!!!

Vagy pedig-len nem tudsz feloldódni az emberek között<---mert ugye ilyen is van!

Én olyan tanácsot tudok adni neked,,hogy változtass magadon [gyökeresen] !

Haj stílus,,,Haj szín,,Öltözködés,,,Viselkedés ....stb...

Szerintem ha ezeket megcsinálod akkor valamennyivel jobb lesz! Na pá

2009. okt. 2. 19:57
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Le is írtad, hogy miért nem barátkoznak veled!

Mert zárkózott vagy, nincs önbizalmad, mindenkivel próbálsz kedves lenni, és megpróbálsz bekapcsolódni a beszélgetésekbe..

Kezdj el te beszélgetni!

2009. okt. 2. 21:37
 4/10 A kérdező kommentje:
és az miért baj,hogy megpróbálok bekapcsolódni a beszélgetésekbe?nem azt kell pont?
2009. okt. 2. 21:41
 5/10 anonim ***** válasza:

Figyelj... én nem vagyok átlagos és mégsincsenek barátaim... Na hogy lehet ez? Az élet igazságtalan, az emberek kihasználják ha valaki egy kicsit jó!

Na de a remény még él, lehet hogy a jovoben szuper barátaink lesznek! :)

2009. okt. 2. 23:07
 6/10 anonim válasza:
67%

Én egy 22 éves pasi vagyok. Nekem sincsenek barátaim. Volt,(van) egy lelki betegségem, de hagyjuk.

Nehéz válaszolni a kérdésedre. Kicsit tudni kellene, hogy milyen módon próbálsz bele kapcsolódni pontosan?

Ha két ember beszélget, azok nem feltétlenül szeretik, ha egy harmadik bekapcsolódik a beszélgetésükbe, mert általában a harmadikkal nincsen közös valóságuk. Ezen azt értem, hogy ők voltak valamilyen buliba, amiben te nem, vagy történt velük valami, ami veled nem. Nem akarnak folyton magyarázni neked, illetve a téma lehet bizalmas is. Ha csak két ember beszélget abba nem érdemes bekapcsolódni. Ez általános társadalmi konvenció.

Második kérdésem: te nagyon komoly vagy, vagy tudsz "marháskodni" is?

Nekem pl. ez életem tragédiája, úgy érzem, hogy nem tudok vicces lenni. Hiszen az emberek sokszor csak fecsegnek komolyabb tartalom nélkül. Valamit kifiguráznak, valamit eltúloznak. A komoly embereket senki nem szereti, mert nem tudnak velük mit kezdeni.

Ne feledd, ha nem vagytok barátok, nagyon gyakran nem is tudtok semmi komolyat megbeszélni. Semmi közös élményetek nincsen, csak felszínes dolgokról lehet beszélni, pl. az iskolai tanárok, tantárgyak, mert ez az, ami összeköt velük. Viccesnek, jófejnek kell lenni.

Mennyire vagy zárkózott?

Hülyén fog hangzani, de én 20-21 éves koromig nem táncoltam. Féltem, hogy kinevetnek, de akkor már olyan erős volt a magányosság érzete, hogy egyszerűen nem érdekelt.

Elmered kérni a másik telefonszámát? Egy kezdeményezés sokat jelent a másiknak is, hidd el. Látja, hogy nem csak a szüneteket akarod átvészelni társalgással. A kérdés már csak az hogy mi legyen közös program? No ezzel én is bajban vagyok.

Remélem sikerült válaszolnom. Nagyon kíváncsi vagyok olyan fiatalok tapasztalataira, akik hozzám hasonló helyzetben vannak.

2009. okt. 3. 00:23
 7/10 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem se naon vannak barátaim.Jó eltok velük beszélgetni meg minden,de nincs úgy senki se akit ténylegesen igazi barátnőnek tekintenék.Én nekem sincs önbizalmam,és zárkózott is vok.Meg senkiben se took begbízni,mert anyámat má egy csomóan átvágták,mert megbízott bennük.Szerintem nem csak veled van baj,hanem igazság szerint ezzel a mai világgal.Ugyanis ebben a világban mindenki a földbe tapos mindenkit,hogy ő följebb jusson.Persze én senkit se szoktam a földbe taposni,sőt még vissza se szólok,ha vmi olyat mondanak rám.inkább szó nélkül tűröm,vagy eleresztem a fülem mellett a megjegyzést.
2009. okt. 3. 12:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia. szeretnék veled erről beszélgetni. Irj egy privit, mert én nem tudok neked.. az egész abban rejlik, hogy rá kell jönnöd mit rontasz el. nem kell megváltoznod
2009. okt. 3. 17:36
 9/10 anonim ***** válasza:
33%

A kérdező kommentje:

és az miért baj,hogy megpróbálok bekapcsolódni a beszélgetésekbe?nem azt kell pont?

Nekem vannak barátaim. És amikor éppen dumálunk valamiről és megpróbál becsatlakozni közénk egy olyan személy akivel egyáltalán nem vagyok jóba.. Akkor nem fogok vele jópofiskodni! És ha csak úgy oda mész és beleszólsz az ő beszélgetéseikbe, nem teszel magadnak sok jót!!!

Az teljesen nyalás szinten van és még szánalmasabbnak fognak gondolni!

2009. okt. 3. 19:30
 10/10 anonim válasza:

Mintha rólam írtál volna-nem vagy egyedül ezzel a problémáddal- nekem sincsenek barátaim a fősulin volt-VAN két igazi barátom de ők más városban vanak most fősulin. Én most próbálok új közösségeket keresni ahol van az emberkékkel közös témánk remélem sikerülni fog mert most nagyon egyedül érzem magam. Meg ne változztasd magad mert ugyse fogsz tudni élni ugy hogy nem önnmagad vagy inkábbcsak a hibáinkat és a félelmeinket kéne leküzdeni én pl indig azon parázok h zavarok nem szeretnek vagy idegesitém másokat a jelenlétemmel.

Pedig tudok vicce is és komoly is lenni csak nehéz fleoldódini eismeretlen emberek társaságába és bekapcsolodni

2009. okt. 3. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!