Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Csak én érzem azt, hogy...

Csak én érzem azt, hogy lenézik azt, aki butább, de szorgalmas?

Figyelt kérdés

Egyelőre a tanulás területéről tudok nyilatkozni, máshol ennyi tapasztalatom nincs.

Mindig azt szajkózzák, hogy tanulj, de nem kell annyira komolyan venni, csinálj minden mást is, ne vicc túlzásba, bulizz, zenélj, táncolj, sörözzél. Sokszor tanult, doktori fokozatot is elért emberek mondják ezeket.

Ekkor el szoktam gondolkozni, hogy mivel butább vagyok, és sok-sok szorgalom kell, hogy ugyanazt elérjem, mint amit más elér, ha kétszer elolvassa, inkább adjam fel?

Néha konkrétan azt hallom, hogy ha valaki szorgalmas, és úgy kompenzál, de a logikája, az esze nem elég hozzá, akkor az nem is jó.

Miért kell minket bántani?

Régen is lenézték, aki butább, de el akart érni valamit, érdekelte valami, célja volt, és ezért ugyan nyilván bulizott is, de komolyabban vette a tanulást, mint az átlag?

2013. máj. 11. 09:30
 1/7 dani900 ***** válasza:

Nem tudom menyi idős vagy, de tudnod kell, mindenkinek joga van a véleményre. Amit ilyenkor tehetsz, hogy tudomásul veszed, hogy ő nem ért veled egyet. Ez van. De, nem hagyod, hogy negatív irányba mozdítson el, megmutathatod, hogy erősebb vagy.

És, én téged tisztellek sokkal jobban, én is az "okosabbak" közé tartoztam mindig, sosem tanultam otthon, az órák előtt végignéztem a dolgokat, aztán jobb dogákat írtam mint, aki három órát tanult naponta. És lenéztem, sokáig. De, így középiskola táján, vagy inkább utána, miután rájöttem, hogy ugyanoda jutottam, mint ők, de az én képességeim alapján tovább is mehettem volna, rájöttem, hogy rosszabb vagyok náluk, mert ők beletették amit tudtak, és kihasználták az erejük nagy részét, miközben én tunyultam. Ők büszkék lehetnek, amit elértek, én nem, mert sokkal kevesebbet tettem bele, és most iszom meg a levét.

Bár, most már tanultam belőle, és megpróbálom minden nap beletenni, amit tudok, hogy legyen értelme az életnek.

Szóval, nyugodtan mond meg nekik, hogy te legalább megteszel minden tőled telhetőt, és büszke vagy rá, hogy ugyanazt eléred, mint aki "okosabb" nálad. És kérdezd meg, akkor ki is a jobb?

2013. máj. 11. 10:22
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Tipikusan az voltam, aki 3-5 órát tanult délután, és jó esetben írt egy 4-est irodalomból, de 4-est írt az is, aki szünetben olvasta el az anyagot.

Igen, egyelőre látom a hasznát.

Egyrészt stabil alapokat hoztam, mert sokat-sokat gyakoroltam, és így ez megmaradt.

Másrészt én beleszoktam abba, hogy tanulnom kell, és akkor fogok jó jegyet kapni, legalábbis elsőre átmenni. Aki okos, és a középsuliba nem tanult, az fogja utolsó két délután elővenni a megértős tárgyat, utolsó nap este a "magolósat", és csodálkozik, hogy én 4-est írtam, ő vagy kettest, vagy át se ment elsőre.

Ellenben mégis azt látom, hogy mindenki közli, hogy én nem fogok menni semmire. :D

Vagy ha nem ezt, akkor állítólag stresszes vagyok a tanulástól (ezt csak én nem érzem; ill. mástól vagyok stresszes) meg állítólag nincs életem (megintcsak ezt csak én nem érzem, mivel ezt-azt csinálok)...

2013. máj. 11. 11:01
 3/7 anonim ***** válasza:
Ezért nem kell foglalkozni más véleményével. 1ik füleden be a másikon ki ahogy szokták mondani. Csináld azt ahogy neked jó, ugyanis ez a te életed amit úgy élsz ahogy neked tetszik. A többség csak a véleményét mondhatja el róla, de bele nem szólhat (bár lesz ilyen is, de ez más téma)
2013. máj. 11. 11:05
 4/7 dani900 ***** válasza:

Még egy dolog, attól, hogy mondanak valamit, de te nem úgy érzed, akkor az nem is igaz. És ez meg tud nyugtatni, mert tudod, hogy neked van igazad, és ezért nem is zavar, hogy mást mondanak.

Mindenkit ér negatív kritika, néha jogosan, néha nem. Meg kell tanulni különválasztani, és úgy hozzáállni, hogy amin tudsz változtatsz, amin meg nem, azt is elfogadod, ember vagy, úgy mint a többi is, hibákkal, de, tudomásul veszed, és együtt tudsz vele élni, mert tudod azt is, hogy a másiknak ugyanúgy vannak hibái, csak ilyenekkel nem szoktak dicsekedni, és max ezért nem tudsz róla.

2013. máj. 11. 11:09
 5/7 anonim válasza:
Mivel én se vagyok az a gyorstanuló fajta, de azért az a lassú se vagyok, hogy 3-4órákat kell ülnöm azon, hogy 4est vagy 5öst szerezzek valamiből, ezért kicsit utánanéztem a tanulási szokásoknak és adnék neked néhány tanácsot. Az agy is olyan mint az izom, tehát izomnál mit csinálsz, ha izmos akarsz lenni? Elkezded edzeni naponta és látod, hogy fejlődik és egyre több mindenre leszel képes, az agy pedig szintén ilyen. Szóval ha szorgalmas vagy és képes vagy órákat a könyvek felett ülni, hogy tanulj belőle akkor egy idő után kifizetődik és egyre gyorsabban és könnyebben sajátítod el az adott tananyagot. Persze ehhez rettentő sok szorgalom kell és az agyad fitten tartása. Agyat már pedig azzal lehet fitten tartani, hogy sakkozol,olvasol,tanulsz,verseket megtanulsz stb. Ha pedig stresszes vagy az is levehet a tanulási képességedből én a helyedbe relaxációs technikáknak is utánanéznék:D Remélem tudtam segíteni.
2013. máj. 11. 14:18
 6/7 A kérdező kommentje:

Sokszor a tanulás segít nekem a stressz ellen - persze ideig óráig -, mert koncentrálok és nem agyalok.

Köszönöm. Amit írtál, tapasztaltam. Volt nagyon kemény gimis évem, nem akarom elkiabálni, de azóta mintha csak jobb lenne a logikám és a memóriám is.

Sudokuzni szeretek, néha rejtvényezni, és vannak honfoglalózás-hullámaim is. Olvasni szoktam, igaz nem szépirodalmat, hanem erről-arról lazább-keményebb szakirodalmakat.

2013. máj. 11. 14:24
 7/7 anonim ***** válasza:

Senkinek semmi köze hozzá, hogy mit csinálsz szabadidődben. Amúgy, ha elérsz valamit, akkor szerintem senki sem fogja megkérdezni, hogy keményen tanultál-e, vagy csak néha-néha átolvastad az anyagot.

Ne add fel!

2013. máj. 11. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!