Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy tegyem túl magam az...

Hogy tegyem túl magam az elmúlt 5 éven?

Figyelt kérdés

14 évesen kerültem középiskolába. Nem jártam bulizni, nem csajoztam, ergo visszahúzódó voltam egész idő alatt. A súlyom miatt vagyok visszahúzódó. Közel 70 kg felesleg van rajtam amit eddig sem tudtam leadni (próbálkozom). Hihetetlenül gátlásos vagyok, nehezen nyílok meg, ezért nincs egy barátom sem.

A fő gondom az, hogy folyton azon jár az agyam, hogy mi mindent hagytam ki. Mi lehet volna, ha lefogyok még középiskola kezdés előtt stb.. Teljesen üresnek érzem most az életem, nincs semmilyen pozitív élményem az elmúlt 5 évről, semmi. Pluszban még rossz tanuló is vagyok, pedig jövőhéten már érettségi.

Nem volt normális tinédzser korom, nem szereztem még haverokat sem. Egy kupac sz@rt érek. 19/F

2013. máj. 1. 22:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Pedig, ha jó érettségit tennél, mehetnél egyetemre, és motiválhatna, hogy új hely, új esély. Nyáron fogyhatnál, edzhetnél, próbálhatnál megnyílni
2013. máj. 1. 23:02
 2/10 anonim ***** válasza:

Tedd föl még 100-szor a hasonló kérdéseidet... >:(

Foggyá le!!! Menjél futni, meg számolgasd a kalóriákat!

2013. máj. 1. 23:04
 3/10 anonim ***** válasza:
19 évesen ez még semmi. Gondolj bele abba, aki 30 évesen jön rá ilyenekre. A gimi nem minden, még gondolom fogsz szakmát is tanulni, vagy fősulira menni, ott szerezhetsz haverokat. Én pont úgy jártam, hogy a gimi volt nagyon jó, legalábbis az utána lévő időszakhoz képest, mert nekem érettségi után lett nagyon pocsék és tartott is egy pár évig. Ez alatt az pár év alatt nem csináltam semmit, elvesztettem a barátaim és sorolhatnám, most meg próbálok talpra állni.
2013. máj. 1. 23:09
 4/10 anonim ***** válasza:

Először leérettségizel, aztán utána átgondolod, hogy mitől van ennyi felesleged. Ha valami egészségügyi problémád van (pl. anyagcsere-zavar), akkor orvos - ha nincs, akkor meg fogd abba a mértéktelen zabálást.

Egyébként el kell keserítselek, a súly (úgy általánosságban a külső) nincs direkt kapcsolatban a gátlásossággal és az önbizalom hiányával.

2013. máj. 1. 23:12
 5/10 anonim ***** válasza:
*fogd abba = hagyd abba / fogd vissza... megint korán van.
2013. máj. 1. 23:12
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

"Tedd föl még 100-szor a hasonló kérdéseidet... >:( "

Ezt nem teljesen értem, ez a 2. kérdésem. Az előzőt 4 évvel ezelőtt tettem fel és a fogyókúra/egyéb kérdések pont alatt.

Nekem a gátlásosság abszolút, de a súlyom miatt van. Az általános iskola első felében is visszahúzódó voltam, mire a vége felé beilleszkedtem mehettem a középiskolába. Itt már az első napon eldőlt, hogy végig sz@r lesz.

2013. máj. 2. 09:14
 7/10 anonim ***** válasza:

"Itt már az első napon eldőlt, hogy végig sz@r lesz." - Ha azt akarod, hogy valami olyan legyen amilyennek elképzeled, akkor olyan is lesz. Nincs olyan, hogy valami biztosan sz.ar.

Ha összezárnának egy lakatlan szigetre Kiszel Tündével, akkor hidd el egy idő után találnál benne pozitív tulajdonságot. Na ez ugyanolyan, szóval hagyd az ilyen eleve elrendelés dumát.

Igazából el tudnám ismételni amit leírtam feljebb, de minek? A sok felesleget érdemes leadni, márcsak azért is, mert ki fogja csinálni az ízületeidet. És akkor nem csak kövér leszel, hanem még mozgásképtelen is.

De nem önsajnáltatással fog menni. Hanem ha teszel érte - de azt is okosan, például ekkora felesleggel nem szabad elkezdeni futni, mert kicsinálod a térdedet.

2013. máj. 2. 09:30
 8/10 A kérdező kommentje:

Ezt nem ilyen értelemben értettem, hanem újra azt éreztem amit általános iskola első felében. Általában mindig beszélgettem valakivel, de iskolán kívül nem igazán éltem társasági életet (iskolán belülit sem nevezném annak).

A fogyókúrával már évek óta próbálkozom. Volt, hogy bírtam 1 hetet, 1 hónapot. A fő gondom az étkezéssel van. Mivel még a családommal élek így nem igazán tudok az ételekkel variálni, ők nem hajlandóak változtatni. Sok itthon az egészségtelen étel amikből viszont egyszerűen képtelen vagyok mértékkel enni. Évek alatt nem bírtam még csak arra sem rábírni őket, hogy adjanak nekem külön pénzt, hogy magam számára bevásároljak.

Most 4 napja tartom már a fogyókúrát, igaz tegnap rendesen bezabáltam.

2013. máj. 2. 09:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor bocsánat! Van itt egy sorstársad. Keresd meg a kérdéseit! ;)
2013. máj. 2. 14:05
 10/10 anonim ***** válasza:

fel a fejjel, adj bele mindent az érettségibe, csak azzal foglalkozz most. hogyha úgysem vársz sokat magadtól, akkor milyen pozitív kis meglepetés lenne várakozáson felül teljesíteni, nemde?:) nem kis sikerélmény lenne szerintem. érettségi után meg az a feladatod, hogy leadd a kilóidat. a saját szememmel láttam 1 év alatt akkora átváltozást, ami még hollywoodi filmekbe is túlzás lenne.

az a lényeg h minél több sikerélményed legyen, ezzel tudsz önbizalmat építeni. úgy csináld tehát a dolgaidat, h semmiképp ne csalódj magadban. ez elég nehéz dolog, de nem szabad feladni.

azzal meg szerintem ne foglalkozz, hogy nem volt tinédzserkorod. ami elmúlt az nem jön soha vissza, viszont még rengeteg élményed lehet. tehát csak a jelennel és a jövőddel törődj.

kezdj el sportolni, minél előbb, hogy úgy nézz ki ahogy szeretnéd. iszonyat munka lesz, de megéri. minél tovább halogatod, annál rosszabb. gondolj bele, ha csak 1 év múlva kezdenéd el, mennyire fogod bánni h miért nem kezdted korábban, fejlődhettél volna egy csomót.

2013. máj. 2. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!