Egyes emberek miért vagdossák magukat? Mi benne a jó? Ki miért csinálja ha csinálja?
Egy ismerősöm (13 éves lány) azért vagdosta magát mert szerelmes lett egy srácba és annyira fájt neki hogy nincsenek együtt hogy ezzel nyugtatta magát. Az ő elmondása szerint.
A vicces az egészben az hogy a srácnak is tetszett a csaj, de mikor megtudta hogy ilyesmit csinál azt mondta nem normális és pont ezért nem kell neki... meg is érdemli a hülye kiscsaj:D
Mert az a fájdalom amikor megvágja magát még mindig jobb mint az eredeti... Semmi jó nincs benne. Ezzel kvázi bünteti saját magát. Viszont ha ezt rendszeresen csinálja akkor egy idő után a szervezete hozzá szokik és akkor "függő" is lehet.
Én régebben csináltam, néha unalmamban... Teljesen h*lye voltam! Így visszagondolva nem kellett volna, semmi értelme nem volt. DE! valahogy megnyugtatott... jobban éreztem magam.
Bár én nem vágtam magam sosem, egy kicsit hasonló dolgokat teszek a mai napig. Direkt felkaparom a sebeimet, egy összecsomósodott cérnát dörzsölgetek az ujjaim között (mivel keményen becsomósodnak a dolgok egy idő után, tud fájni), és a számban lévő bőrt (vagy mi a neve) szoktam a fogaimmal tépkedni. Tudom, hogy ezért most sokan fognak hülyének nevezni, de megvan az okom rá. Míg fizikailag fáj valami, kevésbé figyelek a lelki fájdalmakra, amiből nekem már túl sok.
Bocsi, ha nem teljes mértékben a kérdésre adtam választ.
Milyen érdekes hogy az ilyen kérdések előcsalogatják mindig a rosszindulatot.Minden embernek vannak rossz szokásai,a szitkozódó válaszolók szeretteiből kiválasztanék egyet és a negatív oldalán kezdenék el csámcsogni,szép magyar szavakkal
tűzdelve,van egy olyan érzésem nem tenné boldoggá a kedves válaszolókat.
Egyszer még általánosban én is csináltam magamnak "csak" egy vágást. Én azért csináltam mert kiközösítettek. Akkor megnyugtatott...azért mert a fizikai fájdalom mellett "nem volt időm" a lelkivel foglalkozni. Ma már nagyon bánom mert az a sebhely azt a szörnyű időszakot idéz fel bennem amire nem akarok soha emlékezni... hiába próbálom elfelejteni de lehetetlen.
19/L
Nem tudom pontosan a választ,mivel csak most kezdtem el a témával komolyabban foglalkozni. De az biztos hogy a fizikai fájdalom enyhíti a lelki fájdalmakat. Talán azért mivel az endorfin egy fájdalom csillapító hormon és amikor fizikai fájdalom ér akkor endorfin termelődik. Amit a boldogság hormon néven is emlegetnek. Pl ha csokit eszünk akkor is boldogabbak leszünk mivel olyan anyag van a csokiban ami a szervezetünket endorfin termelésre ösztönöz. Így boldogabbak leszünk tőle. Remélem nem mondtam hülyeséget és segítettem vele :D
16/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!