Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti nem érzitek néha így?

Ti nem érzitek néha így?

Figyelt kérdés

Szerintem hatalmas tömegnyomásnak vagyunk kitéve. Igazából szerintem serdüléstől életünk végéig...

A fiataloknál különösen nagy a nyomás, hogy menj, menj, menj, bulizz, bulizz, most ez a legfontosabb, most van itt az ideje, bánni fogod... Sokan olyan életmódot is élnek, hogy a hét napból kb. öt napon biztosan közösségekbe járnak, vagy ha nem, akkor sörözni.

Az a furcsa, hogy az ismerőseim, ha otthon kell lenniük egy napot, úgy érzik, hogy az eltékozolt, és unalmas volt. Ha tanultak és még otthon is segítettek és még olvastak és hobbival is foglalkoztak, akkor is azt mondják, unalmas volt.

Szerintem a tömegnyomás miatt érzik így. Érdekes, ha társaságban semmittesznek, nem unalmas, az otthoni segítség, hobbik, olvasás az.

Szerintem az emberek, főleg a fiatalok egymást mérgezik. "Élj", most van itt az ideje, hogy "élj" stb-stb.

Sajnos én is sokszor így érzem magam. Alapból csak heti két állandó programom van, ezen felül 1-2 alkalmi is mindig van, tehát heti 3-4. Ezt nem érzem kevésnek, mert vallom, hogy van, aki introvertált, van, akinek a hobbijai is olyan fontosak, mint a társaság, és ez így van jól.

Ellenben ha nem jön ki a heti 3-4, én is hajlamos vagyok emészteni magamat.

Előző héten önkénteskedtem csoporttárssal, ehéten a leendő szakmámhoz kapcsoló programon vettem részt, és már "emésztem" magam, hogy nem "buliztam". Pedig sok a zh, más barátoknak érettségi, vagy modulzáró, mindenki sokat tanul, és mindenkinek megvannak a saját érdeklődési köréhez kapcsoló programjai. A vizsgáink után tudunk csak összefutni, addig nem tudjuk az időnket összeegyeztetni. Nem hanyagoljuk egymást, csak így alakult.

Igazából azt kellene éreznem, hogy jól telt az elmúlt két hetem, a leendő szakmám szeretetének elősegítésével, mások figyelmének egy bizonyos dologra való felkeltésével, ezen felül ott volt a két közösségem, mellette tanultam is.

Mégis sz,rul érzem magam.

Szerintem ez a tömegnyomás miatt van.

Szerintetek? Ti nem szoktatok ilyet érezni? Tartalmasan töltöttétek az időtöket, hasznosan, akár emberek között, mégis úgy érzitek, nem volt jó, mert inkább kávéház/teaház/kocsma kellett volna?

2013. ápr. 28. 17:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Normális vagy? Örülj neki,hogy suliba jársz, örülj neki,hogy olyan szakmát tanulsz ami érdekel örülj neki,hogy vannak barátaid és,hogy heti 3-4 x van programod.
2013. ápr. 28. 18:00
 2/5 A kérdező kommentje:

Mi a gond??

A tömeghatás erejével kapcsolatban kérdeztem végülis

2013. ápr. 28. 18:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem el vagytok kényeztetve, már semmi nem jó.

Túl sokat hajszoljátok ez az "élni" szarságot és ha nincs programotok egyből depressziósak lesztek.

Tudjátok ez úgy van hogy életed a kötelezettséged: tanulsz vagy dolgozol. És ha szerencséd van ki tudsz szabadulni végre a szürke hétköznapokból.

De a mai fiatalok folyton csak szórakoznak. Alig tanulnak, és gyakorta a szülők sem várnak el semmit, hagyják hagy tegye...

Ha mindig csak szórakoztok nem tudjátok mi a jó és a rossz közti különbség. Így értékelni sem tudjátok.

A semmit tevést/pihenést nevezitek rossznak.

Meg ha folyton ugyan azt csinálod elveszti az élvezetét. Minden jónak meg van a maga ideje.

Ez olyan hogy szeretsz egy filmet de 30-40* már unalmas. Kelle gy kis idő hogy újra megnézd és élvezd.

2013. ápr. 28. 18:35
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, habár néha meg-megmérgeznek, én is így gondolom ezt.
2013. ápr. 28. 18:59
 5/5 anonim ***** válasza:
De, így érzem. Mivel azonban nem tudok senkivel se bulizni menni, vagy bárhova, így elég introvertált lettem, és a hobbijaim mind itthon tartanak: olvasás... Néha rosszul érzem magam, mikor mindenhonnan csak azt hallom: buli, buli, buli, de kezdek hozzászokni, hogy nekem az jó, amit más unalmasnak tart.
2013. máj. 1. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!