Az Oláh vezetéknév tipikusan cigány név?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem minden Oláh, cigány, de általában így szokott lenni?2013. ápr. 26. 14:10
3/7 aspikami válasza:
Nekem van Oláh vezetéknevű ismerősöm és nem cigány. Sőt a dédmamámnak is Oláh a vezetékneve és ő sem cigány. ( én sem :) )
5/7 anonim válasza:
a vezeték mára már nagyon megakavardtoak, és amúgyis az oláhnak semmi köze a cigányhoz, erdélyben a középkorbana románokat neveték így, és nem épp ugyanaz
6/7 anonim válasza:
Nem, ez egy népnév.
"Az oláh elnevezés a vlach szóból származik, és a románokat jelölték vele a Magyar Királyságban."
Tehát pont olyan, mint a Tóth(szlovák) vagy a Rácz(szerb)!
7/7 anonim válasza:
Amúgy Oláh Lóri biztos nem cigány! Ő egy félisten! Tegnap is rúgott 2 gólt! HájRákóczi! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!