Mi határozza meg azt, hogy valaki jó, vagy rossz ember-e?
Nekem az a rossz ember aki gyilkol vagy az emberiségre/társaira/állatokra rossz hatással van,és nem bánja meg a tetteit.Nekem az is talán kicsit rossz ember aki ok nélkül Egoista vagy lázadó.Az is rossz ember aki direkt piszkálja a másikat és soha nem gondolkozik azon hogy talán ez rossz neki.
Az is rossz ember aki elítéli a hívőket/hitetleneket. Az aki jó ok nélkül flegma(vagy az oka rá a menőség) az számomra nem anyira rossz ember inkább csak bosszantó.Ha valaki azért fordul a világ ellen mert meghalt az anyukája nagyon rossz körülmények között,azt megértem és ezért nem számitóm rossz embernek.
Aki a családját bajban hadja/gyerekkel,betegekkel az is rossz ember.Ráadásul ha azt is várja hogy megbocsássanak neki az is rossz ember számomra,ha egyszer elkövette a hibát,ne várja el a bocsánatott.
Sokszor az is rossz ember aki nem tud megbocsájtani,de bizonyos körülmények között meg tudom érteni így ha jó oka van rá akkor nem rossz ember.Minden a körülményektől és az okok miatt függ,ha jó oka van a gyilkolásra,cserben hagyásra meg tudom érteni
Az elveim döntik el számomra hogy ki a rossz és ki nem, na meg a másik fél veselkedése.
pl.: aki bsztatja a másikat ok nélkül direkt, csak azért is, az rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!