Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi határozza meg azt, hogy...

Mi határozza meg azt, hogy valaki jó, vagy rossz ember-e?

Figyelt kérdés
Mindenki csoportosítja a környezetében élőket... ki számít a társadalomban rossz vagy jó embernek szerintetek?

2013. ápr. 24. 20:25
 1/6 anonim ***** válasza:
A csoportosítás értelmetlen nincs olyan, hogy jó és rossz ember. Ki milyen szempontból jó/rossz?
2013. ápr. 24. 20:29
 2/6 A kérdező kommentje:
ez a kérdés... hogy nálatok ki számít jó embernek, és ki rossznak.
2013. ápr. 24. 20:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdés. Igyekszem alapvetően "jó és rossz" nélkül gondolkodni, de ez gyakran nem megy. Mondhatni, akkor rossz egy ember ha buta, és akkor jó ha intelligens.
2013. ápr. 24. 21:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem az a rossz ember aki gyilkol vagy az emberiségre/társaira/állatokra rossz hatással van,és nem bánja meg a tetteit.Nekem az is talán kicsit rossz ember aki ok nélkül Egoista vagy lázadó.Az is rossz ember aki direkt piszkálja a másikat és soha nem gondolkozik azon hogy talán ez rossz neki.

Az is rossz ember aki elítéli a hívőket/hitetleneket. Az aki jó ok nélkül flegma(vagy az oka rá a menőség) az számomra nem anyira rossz ember inkább csak bosszantó.Ha valaki azért fordul a világ ellen mert meghalt az anyukája nagyon rossz körülmények között,azt megértem és ezért nem számitóm rossz embernek.

Aki a családját bajban hadja/gyerekkel,betegekkel az is rossz ember.Ráadásul ha azt is várja hogy megbocsássanak neki az is rossz ember számomra,ha egyszer elkövette a hibát,ne várja el a bocsánatott.

Sokszor az is rossz ember aki nem tud megbocsájtani,de bizonyos körülmények között meg tudom érteni így ha jó oka van rá akkor nem rossz ember.Minden a körülményektől és az okok miatt függ,ha jó oka van a gyilkolásra,cserben hagyásra meg tudom érteni

2013. ápr. 24. 23:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Az elveim döntik el számomra hogy ki a rossz és ki nem, na meg a másik fél veselkedése.

pl.: aki bsztatja a másikat ok nélkül direkt, csak azért is, az rossz.

2013. ápr. 26. 12:09
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem a világban nincs jó és rossz, mert minden csak nézőpont kérdése.
2021. ápr. 17. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!