Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rossz ember lennék, ha rosszak...

Rossz ember lennék, ha rosszakat kívánok egy olyan embernek, aki miatt szenvedtem és szenvedek most is?

Figyelt kérdés
Rossznak érzem magam, hogy ilyen rossz gondolataim vannak, de ez az ember lelkileg terrorizál, ellehetetleníti az életemet és nem csak az enyémet, hanem a körülöttünk lévőkét is. Sajnos nincs "menekülő út", hogy száműzni tudjam az életemből, mielőtt még valaki ilyet tanácsolna. Egy önző ember, aki csak magával törődik, és azt hiszi magáról, hogy ő mindent jól csinál, ő panaszkodik állandóan, hogy milyen szar neki, de másoknak meg miatta szar.

2012. dec. 24. 20:55
 1/7 anonim ***** válasza:

Elméletileg ne érezd magad rosszul miatta mert az az ember saját magának köszönheti ha te nem szereted őt.

a másik válaszom pedig az hogy jó sem vagy mert megbocsájtani is tudni kell és aztán felejteni.

Ennek az önző embernek elmondtad azt amit itt leírtál?mert ha nincs tudatában annak hogy mit csinál akkor lehet hogy nem is fog tenni ellene ,igy esélye sincs odafigyelni a hibáira amit el fog követni.

2012. dec. 25. 08:11
 2/7 anonim válasza:
mondd meg neki hogy nem szereted és hagyjon békén.
2012. dec. 25. 10:45
 3/7 anonim válasza:

sajnos velem is hasonló a helyzet, sajnos úgy néz ki hogy én "szervezett zaklatás" áldozata lettem...:

"A zaklatók magasan szervezett formában és csoportosan (mindig nagy számban) lépnek fel. A zaklatás egész napos, az év 365 napján keresztül tart és a sértett egész napi tevékenységére kiterjed, beleértve az otthon tartózkodást is.

A módszerek úgy vannak megtervezve, hogy a sértett az elmebetegség illetve az üldözési mánia külső jeleit produkálja, így a sértett a zaklatás tényéről csak rendkívül nehezen tud másokat felvilágosítani és meggyőzni

Cél lehet sokszor a sértett hajléktalan-létbe vagy öngyilkosságba kergetése, Ezzel együtt jár a sértett erkölcsi és anyagi tönkretétele, társadalmi izolálása, idejének állandó lefoglalása, direkt vagy indirekt fenyegetése, megfélemlítése, állandó stresszben tartása.

A zaklatás felfüggesztése sokszor még akkor sem garantált, ha a sértett hajlandó együttműködni a zaklatókkal.

A sértettek általában mesterségesen anyagi nehézségek közt vannak tartva, hogy ne tudjanak védekezően intézkedni. Munkát jellemző módon nem találnak.

A sértettek jellemző módon jogaikat nem képesek érvényesíteni.

A felsorolt módszerekkel a sértettben a következő hatásokat igyekeznek kiváltani:

Tanult tehetetlenség (learned helplessness: Wikipedia): arra törekszenek, hogy a folyamatos sikertelenség és számos csalódás folyományaként a sértett úgy érezze, hogy ellenállási kísérletei „eleve kudarcra ítéltek”, ezért ezen törekvéseit korlátozza, esetleg ne is próbálkozzon.

Kontrollálhatatlan stressz (uncontrollable stress): igyekeznek a sértettet folyamatosan olyan stresszhatásoknak és traumáknak kitenni, amik kivédése/feldolgozása számára nehéz vagy képességeit meghaladja. Ez egészségkárosító hatású.

Érzékek összezavarása (sensory disorientation): a sértettet érzékeinek folyamatos megkérdőjelezésére kényszerítik. Alvásrendjét felborítják, testfunkcióit összezavarják.

Szociális izoláció: folyománya a mindenkivel szembeni általános bizalmatlanság. Igyekeznek rávenni a sértettet, hogy ne is törekedjen kapcsolatai javítására illetve újak létrehozására.

Inkapacitáció (cselekvésképtelenség), kiiktatás: a sértett szociális szerepvállalásának és egyéni fejlődésének részleges vagy teljes ellehetetlenítése."

Ezt csak azért másoltam be, hogy értsétek miről van szó :(

nem kívánok már rosszat nekik, csak már megírtam jópárszor, hogy hagyjanak már békén, mert soha többet nem akarok foglalkozni velük, és perverz pszichopata módon még mindig nem hagynak békén, pedig már 2009 óta nem tartom velük a kapcsolatot!!!!

Nem vagy emiatt rossz ember, de akkor se foglalkozz vele mert a rosszakarodásoddal valószínűleg magadban több kárt teszel mint benne! Fogadd el, hogy ilyen, kerüld vele a konfliktust, keresd más társaságát, akikkel jól érzed magad! Foglalkozz azzal, hogy lehetne mégis jobb az életed, hogyan tudnál kitörni ebből, munka, tanulás, ezek a legfontosabbak az életben, ne engedd hogy ilyen rosszakarók lehúzzanak!!!

2012. dec. 29. 18:12
 4/7 anonim ***** válasza:
0%

# 3/3 ma 18:12

Többen is zaklatnak?Akkor nem Veled lehet a probléma?

2012. dec. 29. 18:19
 5/7 anonim válasza:

utolsó, nem tudom miért automatikusan a rosszakarók pártját fogod?

az általam leírtakból neked úgy tűnt, hogy én vagyok a hibás? miért ítélkezel anélkül hogy tudnád egyáltalán miről van szó? szerinted igazságos, hogy többen (akiknek megvan mindenük) összefognak egy egyébként is magányos ember ellen, és a saját otthonában zaklatják folyamatosan?

és hiába kéri hogy hagyják békén, mert soha többet nem akarna már foglalkozni velük, nem hagyják békén???!!!

csak bántották mindenért, meg kinevették, lenézték, semmi vették a véleményét, és törvénybeütköző dolgokat tettek:

kifigyelték a teljes netezését

lehallgatták az otthonában

erre, tiszta szívvel mondom, úgy érzem nem szolgáltam rá, fogalmam sincs miért csinálják ezt velem

2012. dec. 30. 08:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Én nem itélkeztem!

Én csak próbáltam rávilágítani hogy azért zaklatnak ,mert Te ezt hagyod,valami olyasmit csináltál amit nem kellett volna ezek szerint.Ha már az otthonodban is zaklatnak miért nem veszel egy gázpisztolyt és lövöd arcon őket?Abból lehet hogy tanulnának.

2012. dec. 30. 09:53
 7/7 anonim válasza:

hát én egyáltalán nem szeretnék bántani senkit

még feljelentést sem tettem ideáig nehogy miattam kerüljön börtönbe bárki is; meg azért sem, mert azt írták, valami alaposan kitervelt csapdát eszeltek ki ellenem...

igen,tettem,2010-ben, de:

1. nem annyira komolyat, hogy így bántsanak

2. azt írták, hogy azért tették, mert az egyikkel "csúnyán kitoltam", "pokolian szenvedett" és bosszút forralt

3. ez csak félig igaz, mert ők ezt már 2009-ben elkezdték csak sokkal rejtettebben, 2010-ben nyíltabban és 2012-ben eldurvultak; szóval ez csak egy kifogás

4. csak azért tettem, mert nagyon megbántottak, és így toroltam meg az engem ért nem kevés sérelmet

normális ember megértette volna, hogy ezért történt

de ők azt mondják, hogy ÉN provokáltam őket mikor sértődötten visszareagáltam

pedig csak azt szerettem volna a tudtára adni mennyire megbántott, én is sokat szenvedtem miatta, nagyon depressziós lettem szocfóbiás stb

de ez SOSEM érdekelt senkit, csak a saját érdekük; meg az egymás közötti barátságuk erősödött azáltal hogy így összefogtak ellenem, gondolom ezért is nem hagynak békén még mindig :'((((

5. normális emberek nem bántanak és aláznak így meg senkit, főleg nem a gyengébbet, magányosat

- de hát nagyon ritka a normális ember manapság

2012. dec. 30. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!