Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak? Nem látok kiutat!

Mit csináljak? Nem látok kiutat!

Figyelt kérdés

17 éves srác vagyok. Megpróbálok mindent leírni.

Úgy érzem, elvesztegettem az életem "bulizós" éveit. Most persze jöhet az, hogy "fel a fejjel, most változz meg, még behozhatod!" de ez nekem nem megy. Nem érzek magamban semmi energiát, semmi életerőt vagy beleélést vagy akármit. Mintha kihalt volna belőlem. Pedig csak 17 vagyok!

Nagyon jó helyzetű családban nőttem fel. Csak az a baj, h valahogy mintha nem is ismernénk egymást, teszem azt a tesómmal. Reggel, este köszönünk és ennyi. Mintha egyedül lennék itthon, hiába van más is...

A volt sulim katasztrófa volt (legalábbis az utolsó év). Mindenki gettógyerek volt, csak én lógtam ki a sorból, én voltam a kitűnő tanuló a jó családból (szinte mindenkinek voltak családi gondjai) és emiatt eléggé eldurvult a helyzet az utolsó évben az irigységük miatt. Jó, én is hülye voltam: valahogy elkezdtem hasonlítani egy gyerekre, átvettem az összes hülye szokását, mindenkit oltogatott "poénból", úgyhogy én is ezt csináltam, csak hogy legyen kivel hülyülnöm... nem olyan igazi oltogatás volt, csak ilyen baromságok... nem igazán tudom elmagyarázni. De ez igazából nem fontos... a lényeg az, hogy iszonyú durva volt a légkör, a végén elég sokan voltak már ellenem, mert nekem voltak elveim, én nem cigiztem, nem tartoztam közéjük és kicsit keményen adtam hangot ezeknek az érveimnek, de amúgy sem én kezdtem. A lényeg, h nagyon szivattak, a végére tiszta lelki beteg lettem meg minden, már csak azt akartam, h vége legyen. Vége is lett, bejutottam egy jó gimibe. Na itt aztán megfogadtam, h homlokegyenest nem ezt fogom csinálni, mert ilyet még egyszer nem, de ez se sült el túl jól, az elején próbáltam poénos lenni, de eléggé beégettem magam... mindegy, viszonylag helyrehoztam, most van pár állandó barátom, de ezt az oldalamat ők se ismerik pl, h ilyen túlérzékeny hülye vagyok, és ott is inkább megjátszom magam, és fogalmam sincs, mennyire helyes ez. Az osztály többi része meg megy bulizni meg minden. Akikkel én vagyok, hát mi nagyjából külön vagyunk az osztálytól, nem utálnak minket egyáltalán, csak éppen nem hívnak sehova. A volt sulimból nincs tól sok ember, akire számíthatnék, a mostaniból a barátaimnak megvan a maguk tásrasága többnyire, úgyhogy én maradok többnyire egyedül, itthon, ahol szintén mindenki 4 felé megy. Marad az, hogy állandóan itthon ülök, rágódok, hogy hol a fenében rontottam el, mi a fenét kéne csinálnom, hogy végre teljes életet élhessek és az legyek, akinek lennem kéne. Mert régen akaratos kisgyerek voltam és vezető egyéniség, de a már részletezett dolgok kicsit megcsappantották az önbizalmamat... a suliban meg baromira másként ismernek, mert kicsit megjátszom magam. Itthon amúgy egy csomó "nagy kérdésről" gondolkodok, komolyan mondom, most nem azért, de intelligensebb vagyok az átlagnál szerintem jóval. Az a baj, hogy ez az egyedüllét, ezt valamikor nem bírtam volna elviselni, de már túlságosan megszoktam... és annyiszor megfogadtam már magamban, hogy "na ebből a kesergésből nekem elegem van, mostmár végképp kitörök, lesz, ami lesz" és sose sikerült, hogy már abszolút nem érzek magamban erőt. És még valami: nem igazán tudom, ki vagyok. Mindig azon agyalok, h jó arcomat mutatom-e, hogy ha elmegyek bulizni pl, az belefér-e a személyiségembe. Mert állandóan azon agyalok, hogyha megváltozok, akkor az eddigi "visszafogott, jó tanuló" személyiségem lecserélése mennyire lesz hiteles mások szemében.

És mostanában már dönteni se nagyon tudok, egész egyszerű dolgokban sem, amit szintén elég gáznak érzek.

Összeségében: nem tudom hogy legyek az, akinek "lennem kéne", és hogy hogy lábaljak ki ebből, már ha van értelme egyáltalán. Véget vetni ha nem muszáj, nem akarok az egésznek...

Kicsit szégyellem ezt az egészet, amit ide leírtam, mert én sztem jobb kéne, hogy legyek ennél. De érdekel, hoy mit gondoltok.

Lehet, h holnap röhögve fogom nézni ezt az egészet, de mindenesetre ez visszatérő dolog.

Remélem nem voltam túl fárasztó.

Üdv

2009. szept. 25. 21:40
 1/8 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy voltam előbb sulipszichológusnál, majd kineziológusnál többször is, ezek rávilágítottak dolgokra, de az egészet nem oldották meg...
2009. szept. 25. 21:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

1. Nem hibáztasd magadat, mert attól nem lesz jobb.

2. Sztem manapság sokan vannak ilyen helyzetbe. Csak a legtöbb fiatalban nem merül fel az a kérdés, ami benned, hogy jó-e, helyes-e, amit csinálok. Ők elfogadják, h ahhoz, h menők legyenek, barátaik legyenek, ezt kell csinálni (=buli, pia, cigi stb). Te más vagy, ez van. :) Sztem ne félj hangot adni a véleményednek, mégha ez sokakban ellenszenvet is ébreszt. Vannak olyanok, mint te, biztos fogsz hozzád hasonló barátokat szerezni.

3. Az meg, h nincs erőd a változáshoz... Lehet, h nem is kell. Próbálj meg másra koncentrálni. Találj valami hobbit, ami otthon is űzhető. Jól gondolom, h ez az utolsó éved? Vagy van még 1? A lényeg, h már nincs sok hátra. Próbálj meg amennyire csak lehet tisztába jönni magaddal, de ne erőltesd. Egyetemen úgyis teljesen új közegbe kerülsz, akkor új képet mutathatsz magadról.

Ez az én véleményem, remélem volt benne valami hasznos. :)

Kitartás!

2009. szept. 25. 22:36
 3/8 anonim ***** válasza:

En is nagyjabol ilyen vagyok, bar nem ennyire... csak lany :)

Amit en neked ajanlani tudok, az egy tema, megpedig a Titok- nemtudom, hallotal- e rola. Egy csomo konyv van, ami a Vonzastorvenyevel, agykontrollal, pozitiv gondolkodassal foglalkozik, de neten is talalhatsz nagyon sok cikket, blogot, hangoskonyvet ezekrol. (Tudok ajanlani par oldalt, ahol megtalalhatoak, ha erdekel, irj privat uzenetet) Persze nem szentiras, magam is kezdo vagyok benne, de segit jobban megismerni onmagadat, egy masik szemszogbol megvilagitani onmagad es a vilagot. Hidd el, ha sikerul elfogadnod magad olyannak, aki vagy, azt az emberek is eszre fogjak venni, mert igaz az a jooreg mondas, hogy az emberek olyannak latnak, amilyennek te latod onmagadat ;)

2009. szept. 27. 12:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Hogy mi a véleményem?

Hogy olyan, mintha a saját írásomat olvasnám. Csak én lány vagyok.

Szerintem ne változz meg. Majd mikor mindenki más segélyekből fog élni, neked majd lesz egy jó munkád, nem úgy mint azoknak, akik nem tanultak, mint te.

A legjobb, amit tehetsz, az tényleg az, hogy keresel magadnak valami jó kis hobbit.

És van még időd bulizni, ha esetleg arra kerülne a sor, ne aggódj (:

16L

2009. szept. 27. 16:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Szerintem tök jó dolog, hogy így kiállsz amellett, hogy te nem cigizel. Az én társaságomból szinte mindenki cigizik, de én nem, mert nem akarom lepusztítani magam. Inni iszok, de csak mértékkel, még sosem voltam részeg. Én nem tartom vonzónak, ha egy lány beb@szva fetreng egy árokban, sőt ez szánalmas. És a részeges pasikról a sulidban annyit: egy ÉRTELMES lány hozzá sem fog szólni egy holt részeg egyénhez!

Na látod, és én mégis a szokásos besorolás alapján "menőnek" számítok. Nem vagyok egoista, csak nagyjából ismerem magam és hogy milyennek látnak mások. Volt idő, hogy otthon állandóan sírtam és depis voltam, de amint beléptem a suliba, akkor én csináltam a hangulatot, én voltam a középpont.Ezt a kettős életet meguntam és egyszer csak feltettem magamban a kérdést: ki is vagyok én? És eldöntöttem, hogy ezentúl önmagam leszek. Az otthoni hangulatomat és a sulis énemet összekevertem. Mostanáig csak fekete, lila és piros cuccokat hordok, a hajamat feketére festettem lila csíkkal az elején, a művészlelkemet és a gothikus zenei ízlésemet suliba is magammal vittem, de a humorom és a hangulatom megmaradt. Nem hittem volna, de így még jobban elfogadtak és megszerettek, és én is magamra találtam. Most pedig szinte teljesen magam vagyok, ráébredtem, hogy a Tecktonik az én táncom és tanulás nélkül is jól vágom (!). Emiatt sokan ferde szemmel néztek rám, de lesz@rtam, és mai napig lesz@rom mások véleményét, mégis megtalálnak az emberek. Ráadásul kitűnő tanuló vagyok, mert mint előttem is leírták, én nem akarok segélyekből élni, és látod, így is élem az életem, és az "emberek felnéznek rám és sokan irigykednek is." Lehet, hogy most egoista pics@nak tűnök, de a látszat néha csal!=)

Szerintem tedd te is ezt, találd meg önmagad és ne érdekeljen mások véleménye, mert ha behódolsz másoknak, akkor sosem leszel önmagad, sosem leszel boldog!

egy lány

2009. szept. 27. 22:35
 6/8 anonim ***** válasza:
A kérdéssel már meg is válaszoltad, ami érdekelt. Talán nem képet kellene mutatnod magadról, hanem mint itt, önmagadat adni. Nincs okod szégyenre, látod, itt is jól fogadtak, miért ne lehetne így a suliban is?
2009. szept. 28. 20:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem hinném... legbelül szerintem egy lúzer vagyok. Olyankor nem akarok szólni pl. senkihez. Hogy az istenbe lennének barátaim? Utálom én is, de így legalább nem vagyok egyedül. A másik meg, hogy attól tartok, ezt már nem nagyon tudom visszacsinálni...
2009. szept. 29. 15:57
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez hülyeség! Sosem késő változtatni! Csak hozzá kell fogni, amihez nagy elszántság és egy nagy adag bátorság kellesz...
2009. szept. 30. 20:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!