Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 13 éves lány vagyok. Mit tegyek?

13 éves lány vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
szeptember óta egyre lehangoltabb vagyok, az égvilágon semmi életkedvem.. rádöbbentem hogy teljesen befordult lettem , senkim nem maradt..ez addig fajult,hogy elkezdem magamat bántani,nincs egy olyan napom se azóta hogy ne sírnék. elkezdem szedni xanaxokat,de nem 1-2 darabot..szüleim ezekről nem tudnak. ők nem foglalkoznak evvel,csak avval csesztetnének hogy mekkora szégyen vagyok.sehol nem találom a helyem,mindenki elutasít..1 ember ismer a szívem legmélyén. egy barátnőm. ő nagyon felnéz rám,de nem szeretém az én gondjaimmal terhelni. február óta folyamatosan rosszul vagyok,szédülök , olyankor mindig megfordul a fejemben hogy feladok mindent. mindenki azt mondja :'egyszer jobb lesz'..nem bírom tovább. állandóan lopom az anyukám antidepresszánsait , egyetlen ami segít.hónap eleje óta 2 pánikrohamom is volt.
2013. ápr. 16. 21:22
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
79%
Kérd szakember segítségét! Nem szégyen az,én is azt tenném a helyedben! Ha már pánikrohamokig fajult a dolog,ott tényleg gáz van... és ne add fel! fogadd meg amit mindenki mond: egyszer jobb lesz!
2013. ápr. 16. 21:26
 2/27 anonim válasza:
71%
nem szabad, hogy ez tovább fajuljon. szerintem beszélgess egy felnőttel erről, vagy próbálj meg őszinte lenni anyukádhoz. A barátnődnek mond el hogy érzel, mondd meg neki, hogy tehernek érzed magad. Legyél őszinte. Vagy menj el valamilyen orvoshoz aki meghallgat. De ha gondolod nekem is írhatsz, szívesen meghallgatlak. nem vagy egyedül hidd el :)
2013. ápr. 16. 21:28
 3/27 anonim ***** válasza:
66%

Kérj segítséget az iskolapszichológustól. Hidd el, sokat segíthet!

Annyira fiatal vagy még, nem szabad feladnod.

Egyébként elhatározás kérdése. Ha úgy döntenél, hogy változtatni akarsz, akkor elsőként fejben rendezd le magaddal a dolgot. Tedd le a gyógyszereket és ne bántalmazd magad.

Keress valami sportot! Például járj el futni, az pénzbe se kerül, de akár kereshetsz valami társaságot is ha a szüleid támogatnak benne.

A sport nagyon jó stressz levezető, illetve felüdül tőle az ember, jobb lesz a közérzeted.

Most jön a jó idő, tökéletes alkalom a futásra, görkorizásra.

Ez mind fontos, hogy te is lásd baj van és akarj változtatni.

Illetve tényleg kérj segítséget egy pszichológustól! Ne félj hozzá elmenni.

2013. ápr. 16. 21:30
 4/27 anonim válasza:

Szerintem is mindenkinek, akik eddig írtak, igazuk van és jó ötleteik. Én is ezeket javasolnám.

Amit én csinálok azért elmondom: most éppen a régi iskolámat építem meg makett formájában. Nagyon jó érzés, mivel a régi szép és kevésbé szép emlékek törnek fel az építés során, mivel el tudom képzelni, hogy az pontosan hol volt, mit csináltam ott.

Nekem segít.

2013. ápr. 16. 21:42
 5/27 anonim válasza:
Amit legelőszőr ki kell deríteni, hogy mi is a boldogtalanságod oka. Nekem kettő is volt, egyrészt, hogy kövér voltam, másrészt, hogy szintén a szüleim baszogattak. A leírásod alapján Neked csak az egyik áll fent, úgyhogy hidd el még mindig jobb a helyzeted, mint nekem volt. Engem egy egész világ gúnyolt, béna voltam mindenben, 19 éves koromig nem volt egyetlen barátnőm se, lényegében romokban volt az életem. Összejöttem egy lánnyal, még így kövéren is elfogadott, aztán egy hónap múlva megcsalt és dobott. Mintha egy haldokló emberbe rúgnának bele egy végsőt. Elhatároztam, hogy változtatni kell. Hosszú, küzdelmes hónapok alatt lefogytam, közben teljesen megváltoztam személyiségre is. Ahogy mondják épp testben ép lélek. Aztán következtek a szüleim. Egyszer egy baszogatás közben elszakadt a cérna és lényegében torokból üvöltve elmondam nekik a véleményem az egészről, utána napokon keresztül egy szót sem beszéltünk. Pár nappal később mondtam nekik, hogy jó lenne leülni és megbeszélni a dolgokat higgadtan. Megkértem őket, hogy hallgassanak végig, amíg összeszedetten elmondom az én bajaimat és utána ők következnek. Megbeszéltük a problémáinkat és nem mondom, hogy egyből megváltozott minden, de szépen lassan egy jó irányba haladtunk. Mostanra csomó barátom lett, van egy gyönyörű barátnőm és szüleimmel is jó a kapcsolatom. Nem mondom, hogy könnyű út áll előtted, de boldogság csupán annak nem adatik meg normális anyagi helyzet mellett, aki nem akarja. Manapság minden rendelkezésre áll a változáshoz. Ha ide kitudtál írni egy kérdést, feltudsz keresni egy pszichológust is, aki hidd el, szívesen fog segíteni. Nekem is sokat segített. Ha tudnád mennyit... Ülj le és gondold át, hogy mit akarsz tenni. Gyógyszereken élni amik egy 13 évest teljesen tönkretesznek mind testileg, mind lelkileg, avagy boldog lenni? Tiéd a választás.
2013. ápr. 16. 21:42
 6/27 anonim ***** válasza:
0%

Hasonló hejzetbe voltam az agyfürkészek csak tőbet ártanak a szereikel.

Egyszerüen szarrdle a szüleidet járj el bulizni egykis pia segit a bulikon elazulmi keres egy pasit azis jol feltud viditani.

A beileszkdési gondjaidről nemte hanem a szüleid tehetnek az álandó szidalmazásal . És csak azal foglalkoznak jaj mijen égő hogy nem tudsz be ileszkedni meg hogy ehez mitszolnak a haverjaik. Mikőzbe te örülnél ha csak eny gondod lene hogy cikik a szüleid.

A szüleidel nem fogod tudni meg beszélni és a beileszkedéseden az nem segit ha megbüntetnek azért mert lopod anyud gyogyszereit. És pénzt se várhatsz hogy legyen miből szórakoznod.

A legfontosab hogy mindet vegyél lazábra indulj ki abol hogy enél nem lehet szarrab ha meg szivatnak nem vesztes semit igyis szarrúl érzed magad. Akinek nincs mit vesztenie az bármit megcsinálhat neked mid van amit elveszthetsz és miket akarsz megteni?

És álj le anyud gyogyszereivel mert rombolják a beileszkedési képeségeket az ienek.

2013. ápr. 16. 21:56
 7/27 A kérdező kommentje:

iskooapszihologushoz nem tudok menni. nincs olyan az iskolámban.

nemtudok pozitivan állni semmihez..attól félek hogy mi lesz később..még csak 13 vagyok..és ha 17-19 leszek ?!

nemlátom semmi értelmét az életemnek. minden nap ugyanaz: felkelek,iskola,hazajovok,alszok.

az iskolámban csak cigányok vannak szinte..nem vagyok a kedvencük..ott is megkapom minden nap toluk .

sokan mondjak hogy a kulsommel semmi baj,mégis mindenki letagad.

2013. ápr. 16. 21:57
 8/27 anonim ***** válasza:

Ha anyukád gyógyszereit veszed el, akkor örökletes is lehet a betegség. Neki pontosan mi baja van?

Az osztályfőnököd segítőkész? Vele is megbeszélhetnéd.

2013. ápr. 16. 22:39
 9/27 dani900 ***** válasza:

[link]

nyugodtan telefonálj, ingyenes, és tudnak segíteni :)

2013. ápr. 16. 23:04
 10/27 anonim ***** válasza:

Ezért mondom hogy szaarj le mindent nincs semi veszteni valód. Enged teljesen el magad. Tulságosan félénk vagy és sokat filózol minden apró dolgon ezt ne csináld. Tecik egy pasi meny oda smárold le. Mindemki téged bámul ne szorongj ezen hanem élvezd hogy a középontba vagy . Beszol egy rohaadék brutálisan rugd pofán 10szer. Engedj az öszes vágyadnak és haragodnak tegyél meg mindent amit akarsz.

Én a börömőnéreztem hogy mjen lesz későb ha igy fojtatod hát szarr. Mosz gondolj bele hogy mket szeretnél meegcsinálni ha alkalmad van cselekedj ne gondolkoz semin.

És a tanulmányok mesze nem ojan fontosak mint mondják mert csak eszkőzők a pénzhez ami eszkőz ojan dolgokhoz amik őrőmet okoznak tehát ezmiat hüje dolog ojat kihagyni amiörömet okoz.

2013. ápr. 17. 07:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!