Az, hogy lehet hogy egy optimista beállítottságú lányt, akinek pozitív gondolatai vannak nem mindenki szereti?
10-es sajnos ő nem realista, most nem írok példát...
Nem szeretnék megfelelni mindenkinek, de jó lenne ha azzal nem vesznék össze minden héten akit szeretek, minden kis butaság miatt. :(
Kedves kérdező, annak, hogy valaki pesszimista lesz, okai vannak. Én pesszimista vagyok. Az életben bármi, amit elértem kemény munka eredménye, olyan, hogy mázlim van, vagy a problémáim maguktól megoldódnak, soha nem történt velem. Továbbá állandóan ki voltam téve a velem egykorú gyerekek zaklatásának csúfolódásának kirekesztésének csak azért, mert vékony, csenevész gyerek voltam és az iskolában sokkal jobban teljesítettem, mint az átlag.
Mindezek után a szerencsére soha nem számítok, úgy vagyok vele, továbbá az embereket alapból nem nagyon szeretem. Félreértés ne essék, nem vagyok bunkó, sőt igyekszem kedves lenni, az emberekkel, de tőlük semmi jóra nem számítok, mert nincsenek jó tapasztalataim.
Na most egy kicsit megértetted, hogy miért lesz pesszimista valaki, most elmondom, hogy nekem mi a bajom a hozzád hasonló optimista, naiv kislányokkal. Az optimista emberek többsége meglátásom szerint azért optimista, mert az élet kesztyűs kézzel bánt velük. Ők meglátásom szerint általában attraktív, szép külsejű, extrovertált belsővel rendelkező, népszerű, társaság középpontja emberek. Akik nagyon sokszor nem dolgoztak meg a sikerükért, hanem, vagy mázlijuk volt, vagy apuci-anyuci a seggük alá tolta az életet. Én nem voltam ilyen szerencsés, ezért valamilyen szinten irigy vagyok ezekre az emberekre. Kissé le is nézem őket, mert naivak, rózsaszín ködben élnek, és nem látják a világ romlottságát, valamint úgy gondolom, hogy általában véve sokkal kevesebbet tettek le az asztalra, mint én, aki mindenért megdolgozott.
Mindezek után egy optimista nő számomra baromira idegesítő társaság tud lenni, pláne ha kevésbé intelligens, mint én. Zavar az, hogy naív, zavar, hogy fogalmuk sincs a világról, zavar, hogy el nem tudja képzelni, hogy milyen problémákkal küzdök nap mint nap, és valami nyálas sablon hülyeséggel próbál segíteni...
"Utolsó, az a gond, hogy általánosítasz."
Erre csak egy megvető nézéssel tudnék megfelelően válaszolni. Persze, hogy általánosítok, mert sem téged sem a srácot nem ismerem ezért kénytelen vagyok általánosságban írni.
"Én például pont az ellentéte vagyok mindennek, amit leírtál"
Vagy csak azt, hiszed. :-P
Engem bántalmaztak gyerekkoromban, jelenleg nincs pénz új cipőre pedig a mostaninak szakadt a talpa, összesen 2 barátom van, alig mozdulok ki itthonról, új társaságban nehezen oldódom, soha nem vagyok a középpontban, bár a legtöbb ember kedves jelenségnek tart. ;)
Igazából nem attól lesz - szerintem - optimista egy ember, hogy el nem tudja képzelni a nyomorúságot és egy rózsaszín álomvilágban repked. Hanem attól, hogy fellázad minden ellen ami a lelkét szétszedheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!