Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi a baj velem? (kicsit...

Mi a baj velem? (kicsit hosszú és bonyolult)

Figyelt kérdés

Elég zárkózott vagyok,nehezen tudok barátkozni másokkal,de most mentem fősulira,és egyszerűen azt vettem észre magamon,hogy nem is akarok.Pedig vannak helyzetek,amikor be tudnék kapcsolódni a társalgásba,de kerülök minden ilyen szituációt (tudatosan!) szóval nem tudom,mi van velem de tényleg.Lehetséges,hogy a régebbi kudarcaim miatt már meg se próbálom?De azt érzem magamon,hogy egyszerűen NEM IS ÉRDEKEL az egész,nem akarok barátkozni,nekem elég az a két barátom,aki van,de közben meg szenvedek attól,hogy magányos vagyok...

(Voltak régen olyan kudarcaim,hogy beszélgettem volna valakivel,de egyszerűen nem voltam neki szimpatikus,és lerázott,nem akartak velem haverkodni...és nem hiszem,hogy a kisugárzásom lett volna olyan,mert akkor még nem éreztem ezt,mint most)

2009. szept. 22. 20:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem ne barátkozz tudatosan viszont ha valakinek szimpatikus vagy,azt ne rázd le magadról...már ha neked is szimpi az illető.A csalódástól pedig ne félj,mert sokan vannak egyedül.Neked legalább van 2 barátod,akik (gondolom) sokat segítenek és támogatnak téged.

-z-

2009. szept. 23. 08:26
 2/3 A kérdező kommentje:
Na de pont ez a bajom,hogy soha nem akarnak velem barátkozni...arra gndolok,hogy talán a külsőm miatt,kicsit kancsal vagyok :S
2009. szept. 27. 13:25
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én is most lettem egyetemista,és bár pár szaktársammal összehaverkodtam,igazi barátaim nem lettek.Bár én szerencsés vagyok,mert nekem van pár középiskolai barátnőm,akik tényleg igaz barátok.(Csak sajnos velük mostanában nem tudok találkozni túl sokszor.)

Szerintem azért kerülöd az olyan szituációkat tudatosan,amiben esetleg felfigyelhetnek rád,mert félsz,hogy nem felelsz majd meg nekik sem,és attól is,hogy a kancsalságod miatt akarnak lerázni.Szánd rá magad,hogy bekapcsolódj egy-egy szituációba,ha reálisan nézed,de valóban reálisan,látni fogod,hogyha útban vagy.Ha elzárkózol,furcsának,különcnek fognak tartani.Én megértem a helyzeted,nehogy azt hidd,hogy én ilyen társaság közepe vagyok,csak a saját megfigyeléseimből indulok ki.Nem kell igazi,nagy betűs Barátokat szerezned,de nem árt,ha jóban vagy az emberekkel,akikkel szinte naponta találkozol,és nem tudhatod,mikor lesz szükséged a segítségükre.

2009. szept. 27. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!