Mással is előfordul ez? Lent.
angolt tanulok már 5 éve, és nagyon jól megy.. írásban.. de mikor beszélni kell csak makogok..
pedig ha itthon akár dumálok angolokkal (fórumok, youtube stb) semmi bajom nincs, egyből tudok mindent.. amit nem azok max szavak amiket nem tanultam..
de mégsem merek megszólalni, és hirtelen nem jut eszembe semmi.. de ha írni kell.. akár dolgozatba is .. tudom.. (általában)
fejben mindent összerakok pár mp. alatt, de ha pl beszélgetni kell akkor hirtelen nem megy..
most franciát is tanulok és ugyanígy vagyok vele.. ha beszélni kell alig tudok megszólalni, pedig kiejtésemmel túl sok baj nincs, de írni biztosabban tudom
hasonló problémám volt és otthon egyedül mindig beszéltem hangosan kitalált helyzetekben.Pl utálod ezt a kaját mert... vagy szereted mert....
gyakorold,sok sikert;)
fú, nekem is eza bajom. de én a felsüléstől félek, hogy valamit nem jól mondok. sajna egy idegbeteg állat volt az összes angoltanárom, kiv az uccsó, és eléggé elvették az önbizalmamat az angolul beszélgetéstől, angolokkal.
amúgy nekem nem jött be a magamban beszélgetés, még most se tudok megszólalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!