Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Más is érezte már ilyen...

Más is érezte már ilyen tehetetlennek magát? Mi lehetne erre a megoldás?

Figyelt kérdés

19 éves fiú vagyok. Már most szeretném tisztázni, hogy nem sajnáltatni akarom magam, szeretnék végre megoldást találni.

Elképzelésem sincs, hogy mi szeretnék lenni. Most fogok érettségizni, nem vagyok jó tanuló, sőt kimondottan rossz, 2-3-as.

Egyetemi képzésektől kezdve egészen az OKJ képzéseken át minden szakmát megnéztem, de semmi.

Annyira tehetetlennek érzem magam. Nincsenek barátaim, kövér vagyok, de mégsem teszek semmit, nem érdekel. Más részről mindenben találok valami érdekeset. Érdekel a világ sokszínűsége, maga az emberi lét, meg úgy minden. Furcsa kettősséget (vagy többséget) érzek magamban. Mintha minden pozitív (vélt) tulajdonságomra jutna egy negatív is (ami valamiért erősebb a pozitívnál) vagy pont fordítva, minden negatív tulajdonságomra, érzésemre jut egy negatív.

Nem tudok dűlőre jutni önmagammal. Képtelen vagyok saját magam megérteni és mindennek fejébe még lusta is vagyok. Nem látom semminek az értelmét.

A családom iránt is elég egyedi, fura érzelmeket táplálok. Egyszer csak a pénz érdekel, máskor pedig elegem van az anyagias dolgokból.

Nem tudom milyen vagyok, nem tudom mit akarok, nem tudom mi érdekel. Próbáltam rájönni, hogy mi az amit tudok, de semmit.

Mindent túldramatizálok, komplikálok.

Nem akarok tovább csűrni, csavarni. Úgy gondlom a lényeget leírtam. Mit gondoltok?

2013. ápr. 7. 12:59
 1/2 anonim ***** válasza:

"de mégsem teszek semmit, nem érdekel."

Lusta vagy és nincs semmi célod, avagy kitartásod.

Az hogy te minden okj-s és egyetemi képzést végignéztél felületesen azzal nem sokra mész. Főleg ha a többségről azt se tudod mit csinál.

De hát kellenek utcaseprők is... majd akkor talán rádöbbensz hogy tanulnod kellett volna.

2013. ápr. 7. 13:26
 2/2 anonim ***** válasza:
Csak akkor vagy tehtelen, ha elfogadod magadról. Próbáld meg legyürni a lustaságot, és kapard össze magadban az ambicíót és válassz olyan dolgokat miket valamilyen szinten szeretnél is csinálni. Az egyetemet tekinttel arra, hogy kevés az akaraterőd, nem ajánlom.
2013. ápr. 7. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!