Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ezt minek nevezik, mi miatt...

Ezt minek nevezik, mi miatt vagyok ilyen, baj-e?

Figyelt kérdés

Szorgalmas vagyok és kitartó. A lustulást nem is szeretem, szinte mindig kell nekem valami aktivitás, és pihenni is főleg aktívan pihenek.

Viszont mindent kényelmesen csinálok és elhúzok.

Pl. mások ha rendszeresen mozognak, akkor heti háromszor, négyszer szigorúan, és gyorsan haladnak. Például pár hét alatt már le tud futni aránylag gyorsan 7 km-t. Én három éve magamtól rendszeresen mozgok, és van, hogy egy héten nem is, másik héten ötször, ahogy kedvem van. Persze, erőltetem is, de pl. amikor két szabad órám van, akkor nem biztos, hogy mozgásra fogom szánni. Szóval más úgy van vele, hogy ha már elkezdte, csinálja. Viszont tapasztalatom szerint az ilyenek pár hónap alatt feladják. Kivéve ha kiskoruk óta szeretik a sportot. Én lazán veszem, nem erőltetem meg magam, de három éve tart.

Vagy van, akinek fél órája van úszni. Kérdeztem, hogy nem kevés? Én egy órát úszom minimum, mert 1500-2000 alá nem adom. Erre azzal válaszolt, hogy ha tudja, hogy csak kevés ideje van, jobban igyekszik. És tényleg, 30 perc alatt vagy 1200 métert úszik. Én úgy vagyok vele, inkább lazsálok, úgy úszok, ahogy jól esik. Viszont 1500 alatt teljes lelkifurdalás, 2000 felé már úgy gondolom, megérte fizetnem.

Vagy például tanulást se halogatok. Nem motivál, hogy mindjárt itt a vizsga. Sőt, ma gondoltam végig, hogy még hátráltat is a tudat, hogy pár napig nincs szabadidőm, és ettől ellustulok, nem tudok koncentrálni. Én tanulni szeretek egy kicsit utána pihenni is minimum kicsit.

Nem tudom, érthető volt-e a példákból.

Szóval én úgy vagyok vele, hogy igenis megcsinálom, igyekszem alaposan, és kitűzök magam elé célokat. Viszont nem szeretek sietni, hanem igyekszem úgy, hogy jól is érezzem magam és ne terheljen meg egyszerre. Inkább többször vagy több ideig.

Míg mások úgy vannak vele, hogy ha már elkezdték, csinálják, összekapják magukat.

Én erre nem vagyok képes.

Ez mi miatt van?

Hosszútávú hátrányok?

Jól gondolom, hogy munkahelyen a kettő ötvözése kell majd? Nem jó az én lassúságom, de az se, ha valaki gyorsan túl akar lenni rajta. Sokáig és gyorsan kell dolgozni gondolom. Erre hogyan gyúrjak?

2013. ápr. 6. 22:46
 1/3 anonim ***** válasza:

Semmi rossz nincs abban ha nem akarsz lusta lenni, és kényelmesen akarod elintézni a dolgaidat.

Ezek pedig munkától függnek hogy előny-e vagy sem.

Példának okáért, ha mondjuk pizza futár leszel, és megvan adva egy idő, hogy hány perc alatt érj ki maximum a pizzával, akkor logikus hogy nem fogsz kényelmesen kocsikázni/motorozni, hanem legrövidebb úton, sietősebben teszed ezt.

De ha például irodában dolgozol, és kiadnak egy feladatot amire van 1 heted, akkor 1 hét alatt kényelmesen megtudod csinálni, sajátos tempóban.

Nem tudom mennyire érthető.

"ha már elkezdték, csinálják, összekapják magukat. Én erre nem vagyok képes.,,

Ha így állsz hozzá, sajnos nem is leszel képes rá.

Próbálj úgy edzeni rá, hogy adsz magadnak valami feladatot, és meghatározod, hogy körülbelül mennyi idő alatt tudnád kényelmesen megcsinálni.

Ha ez az idő megvan, akkor veszed pl a felét, és megpróbálod annyi idő alatt megcsinálni. ÉS egyre szűkíted az időt.

Persze nem arra gondolok, hogy mit tudom én, ásol egy gödröt, és mondjuk 1 óra alatt lazán kész vagy vele, de csak 20-30 percet adsz magadnak rá.

Tehát, igen, sürgesd magad egy kicsit, de azért ne rokkanj bele a melóba. Remélem tudtam neked segíteni.

ÜDv. :)

2013. ápr. 6. 23:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia. Nincs azzal semmi gond, az ilyen emberek 100 evig szoktak elni. En inkabb furge termeszetu vagyok es valoszinu, hogy rovidebb eletu is leszek.

A sok evvel ezelotti legjobb baratom hasonlo volt hozzad kimertsegeben/ lassusagaban, azaz tok kulonbozoek voltunk temperament teren , megis jobb barat nem letezik.

2013. ápr. 6. 23:52
 3/3 A kérdező kommentje:

Amúgy nem vagyok lelassult. Pont néha aggódom magamért.

Türelmetlen vagyok, amint valamire várni kell, és nem én csinálom. Pl. gépekkel türelmetlen vagyok :D

Gyorsan megyek az utcán pl.

Csak mondjuk úgy, a mennyiség a fontos a számomra, nem az idő.

Mennyiségre utazom, nem az időre, és hogy ne terheljen meg.

2013. ápr. 7. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!