Hogyan tudnék jobban teljesíteni?
Sziasztok!
Az a problémám, hogy most fogok hamarosan vizsgázni, a szakdolgozat készítés kellős közepén vagyok és egyszerűen nem tudom magam rávenni, hogy tanuljak vagy csináljam. Illetve, ha sikerül is az is nagyon nehezen. Pedig tisztában vagyok vele, hogy csinálnom kell és akarom is. De állandóan ideges feszült vagyok, napok hetek óta nem igazán alszom. Ha igen az sem minőségi. Napokig rossz kedvem van, sokszor ok nélkül is. Már szinte minden idegesít. Legszívesebben egésznap a szobámban lennék egyedül és aludnék. Emberek közé sincs kedvem menni. Eddig nagyon szerettem iskolába járni, de mostmár ezt is egy tehernek érzem. Ettől is frusztrált vagyok, mert nem értem magam, hogy miért gondolom így. A feszültségre az is rátesz, hogy most próbálok kiszállni egy nagyon rossz kapcsolatból, ahol folyton megsértett az exem én meg napokig ezen rágódom. Képtelen vagyok elhatárolni magam a szóbeli bántásoktól. Ezekre a problémákra szedek magne b6-ot, iszom citromfű teát, glinko bilobát is szedek. De úgy érzem nem használ semmi. Valakinek van valami ötlete, hogy mit tudnék tenni? Nagyon szeretnék ezen változtatni, csak már ötletem sincsen, hogy hogyan.
22/L
A mostani eü törvények szerint a háziorvos is írhat fel antidepresszánst szükség esetén. Ha úgy látja, hogy súlyosabb a helyzet, akkor ad beutalót a körzeti pszichiátriára. Ez helyileg különboző lehet, mert fogadhatnak beutaló nélkül is.
A körzeti orvos lehet, hogy laborvizsgálatokat rendel majd el, mert lehet, hogy vitamin és ásványianyaghiány áll a háttérben, és ez váltja ki ezeket a depressziós tüneteket.
Ha nagyon nem érzed jól magad, akkor pszichológus magánrendelést is választhatsz, de azért fizetni kell keményen. 1 alkalom sacc/kb 7000,- Ft.
Az elkezdett terápia, amit magad találtál ki, nagyon jó.
A Magne B6, citromfű, gingko nagyon jók. Megspékelheted orbáncfű teával is, és Szója Leticinnel. Ez utóbbi irtó finom, de elég drága, egy üveg 4000,- Ft.
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Első az egészséged.
Nyilván van tapasztalatod, mennyi idő alatt tudsz elvégezni ennyi munkát. Ha irreálisnak tűnik a fennmaradó időben, inkább halassz a suliban (pl. ha csak 1-2 záróvizsgát vagy nyelvvizsgát vagy a szakdolit külön lehet, akkor kezdj el ezen is gondolkodni, hogy melyik lehetne az), és koncentrálj csak az egészségedre. Már most is túlterhelt vagy szellemileg, érzelmileg és fizikailag, és ha túlpörögsz, hosszú évekre az egészségi és idegi problémák, kivizsgálások és regenerálódás foglya lehetsz, velem ez volt.
Sziasztok!
Hát köszönöm a jótanácsokat! Először próbálom majd magam megoldani a helyzetet, hátha sikerül. Az exemtől teljesen el fogom határolni magam, föl se fogom venni neki a telefont, mert miatta kerülök mindig ennyire rossz állapotba. A szakdolit is megpróbálom megírni és kicsit lazábban kezelni a dolgokat. A suliban mindig megfelelési kényszerrel küzdök állandóan túlvállalom magam, mert az osztálytársaim is mindig hülyének gondolnak. Megpróbálom őket kizárni az életemből és csak magamra koncentrálni. Csak mostanság úgy érzem minden rámszakad.
Köszönöm a segítségeteket, mindegyikőtök válasza nagyon hasznos volt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!