Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek? Ez pörög az...

Mit tegyek? Ez pörög az agyamban már napok óta.

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok. Mióta elváltak a szüleim, van egy olyan problémám, hogy nagyon kötődöm hozzájuk, a saját kis szobámhoz, házunkhoz (anyummal lakom). Már egy kétnapos osztálykirándulás is kikészít tizenkét éves korom óta, nemhogy a tudat, hogy hamarosan egyetemre megyek. Azt most már megbeszéltük, hogy nem érdekel mi lesz, bejárós leszek, 50 km-ről fogok egy városba feljárkálni egyetemre. Csakhogy jött a rettegés, hogy mi van, ha rosszul választok szakot, ha utálom majd a munkám, stb., és nem tudok tőle szabadulni. Még van egy évem addig, hogy eldöntsem, hova tovább, de el nem tudok képzelni magamnak melót. Stresszelek, mert nem akarok elmenni innen (anyukám megígérte, hogy nem is kell), hogy mire gyúrjak rá, és nem bírom elengedni ezt az érzést. Mit tegyek? És mit tegyek azért, hogy ne kötődjek úgy a szüleimhez?

2013. márc. 24. 15:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Majd változni fog. Ha rossz a szak választasz. Én pasi vagyok és már 3 féle szakmám van. most találtam meg igazából ami érdekel.

Én azt mondom hogy olyan szakot válassz amit szeretsz, úgy könnyebb lesz tanulni is.

2013. márc. 24. 16:59
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem maradj otthon akkor. Ha lehet, akkor az iskoládban szerezz meg egy szakmát, de akármit, ami egy kicsit is tetszik! Addig meg próbálj megismerni minél több dolgot, nyílj ki és jöjj rá, hogy mi is érdekel téged igazán! :)

Aztán talán a szakma után már tudod, hogy mit szeretnél... :)

2013. márc. 24. 23:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Egy bizonyos idő után muszáj lesz önállósodnod :(
2013. márc. 25. 16:33
 4/4 A kérdező kommentje:
bevallom, abban reménykedek, hogy ez enyhülni fog az idővel, szóval ahogy eljárok suliba, keveset vagyok otthon, stb, úgy lassan "kinövöm" ezt az egészet..
2013. márc. 26. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!