Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért fontos, hogy legyen...

Miért fontos, hogy legyen példaképünk?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy fontos, hogy legyen példaképünk. De mégis miért? Kik lehetnek a példaképeink? Mi is valójában az a "példakép"? Valakinek van? Ha igen, ki az, és miért?

2013. márc. 17. 00:32
 1/8 anonim ***** válasza:

Jó esetben szülő, rokon, tanár, sportoló, de lehet bármilyen közismert ember vagy akár egy filmkarakter.

Ez ad egy alapcélt, amilyenné válni akarsz, máris elfoglalod magad a világban, nem leszel célok nélküli, depressziós ember. Lényeg, hogy ne egy pl. börtönviselt ember legyen a példakép, mert akkor sza*házivá válsz. Néha megdöbbentő amit egy bizonyos etnikum posztol az üzenőfalára, hogy mi a raj, menő, stb. Na ott nincs pozitív példakép, amikor apu a sitten van.

2013. márc. 17. 00:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Mert mindig kell valaki aki erőt ad, és főleg olyankor, mikor hasonló dolgokat akarsz elérni az életben, mint a példaképed. Mivel olyankor fogod magad és mikor a kihívások kerülnek eléd és feladnád csak szimplán belegondolsz, ezt ő is megcsinálta, akkor én mért ne tudnám? Nekem ez segít. Ezért gondolom fontosnak a példaképeket. Ja és az h ki lehet az, lehet szülőd, lehet egy ismerősöd, akár testvéred, vagy egy híresség, egy történelmi személy. Magyarán lehet akárki a példaképed. És több is lehet. Nekem pl. a példaképeim XIV. Lajos, Eminem, Arnold Schwarzenegger és még páran. Tehát összegezve: igen fontos a példakép.
2013. márc. 17. 00:43
 3/8 dani900 ***** válasza:

Nagyából gyerekkorban, serdülőkorban fontos, amíg ki nem alakul az önképe az embernek, aztán azután már lassan az embernek kéne példaképpé érnie.

De mindig lehetnek olyanok, akikre felnézünk, és példát tanulhatunk tőlük.

2013. márc. 17. 00:43
 4/8 anonim ***** válasza:

A példakép szerintem fontos, mert segíthet elérni a céljainkat-lelkesedést adhat-, viszont nem éri meg egész végig egy személyhez ragaszkodni, mert minden ember más, és mindenkitől mást tanulhatsz. Ha van valaki, akinek a tettei-vagy talán inkább a hozzáállása-követnivalók számodra, kövesd.:) Csak nem szabad elfelejteni, hogy ők is emberek. :D

üdv:K.P.

2013. márc. 17. 12:01
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. :) már tudom is, hogy ki a példaképem. :) de mi az, hogy nem szabad elfeledni, hogy ők is csak emberek? ezt hogy érted? :)
2013. márc. 17. 15:11
 6/8 anonim ***** válasza:
Ők sem tökéletesek, ők is tévedhetnek. :))
2013. márc. 17. 15:39
 7/8 A kérdező kommentje:
értem. :)) köszii. :)
2013. márc. 17. 15:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem sosem volt példaképem... Mindig is saját magam akartam lenni.
2013. ápr. 4. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!