Milyen könyv olvasása segít hozzá, hogy jobban szeressem önmagam?
Úgy érzem nem szeretem magam eléggé. Ha egy szép lány kapcsoaltot akarna velem, nem mennék bele, mert kevésenk érezném magam. De az élet egyéb területén is könnyedén átlépnek rajtam mások. Nem tisztelem magam, és ez nagyon nagy probléma. Pszichológusra nem adnék ki pénzt, mert szeretem a dolgaim magam megoldani, és fösvény is vagyok. Meg gazdag sem vagyok.
De a legjobban tényleg az zavar, hogy nem teszek meg mindent magamért, és nem vagyok képes kapcsolatra.
:)
Amikor nincs önbizalmad, az miért szokott lenni?
A hibáim felismerésében segített.
Azért volt durva, mert sokszor tudtam, hogy akár rólam is szólhatna.
És utána nem megpróbáltam elfelejteni az egészet, hanem még jobban érdekelt, milyen is vagyok.
Most is van amiken változtatni szeretnék, és dolgozok is rajta, bár nem mindig eleget, úgy érzem, és ilyenkor nekem is gyengül az önbecsülésem.
A magány, az probléma még most is, de az tény, hogy legalább már van néhány barátom, és ezt is az eddigi félelmeim legyőzése árán értem el.
De csak akkor lehetek elégedett, ha minden nap szembenézek az aktuális problémákkal, és megteszek mindet, amit tudok....
sajnos, este amikor belenézek a tükörbe, nem mindig érzem azt, hogy büszke lehetnék az aznapi önmagamra, de egyre több napon érzem, hogy ez igen, vagyok valaki, kemény volt, de megtettem ...stb., és ezek a legjobb napok, és nekem ez a célom, hogy minden este büszkén nézhessek a saját szemembe, mert annál jobb érzés nincs, vagy eddig nem tudok róla.
És, ha rosszul érzed magad, légy őszinte, ne takargasd, főleg egy barát, vagy a társad előtt ne, mert szerintem az is hazugságnak számít. Sok embert látok, aki nevet, azt mutatja milyen erős, de mostanában egyre jobban átlátok az ilyen álarcokon, és tudom, hogy gyávák felvállalni az érzelmeiket, és amég nincsenek kimondva, addig el sem tudja kezdeni megváltoztatni a hibáit, csak halmozódik, a kívül vidám belül egyre mélyebbre süllyed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!