Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy tudom kiűzni magamból a...

Hogy tudom kiűzni magamból a félelmet?

Figyelt kérdés
pl arra gondolok hogy ne féljek a veréstől vagy merjek kiállni magamért bármi áron. Vagy ne féljek a következményketől ami történhet...
2009. szept. 14. 17:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, ez az érzés nem velünk születik, hanem a neveléstől van. Szüleid, vagy akik még rajtuk kívül neveltek,talán beléd nevelték fenyegetéssel, fenyítéssel, bűntudat ébresztéssel, abból a célból, hogy szófogadó, jó gyerek legyél.

Gondolkodtam, hogy mit ajánljak, Szepes Mária egyik könyvében olvasam egy sztorit egy "nem félő" gyerekről, de már nem tudom a címét sajnos.

Szóval, kérd fel egy barátodat, hogy verekedjen össze veled. kössél belé, aztán fokozatosan fokról fokra egyre nagyobbat üttök, és végül meglátod, milyen kemény gyerek vagy, és hogy túlélhető a dolog.

2009. szept. 14. 17:49
 2/6 anonim ***** válasza:
A veréstől mindenki fél. Plána az, akit rendszersen vernek. Nem hinném, hogy ezt meg lehet szokni. Inkább menekülnöd kéne a verés elől. És hát ha te nem mersz kiállni magadért, akkor kire vársz? Nagyon talányosan fogalmazol. Milyen következményektől kell félned? Mit követsz el?
2009. szept. 14. 18:02
 3/6 A kérdező kommentje:

Hááát érdekes példát modntál:)

De én kick boxolok és vmiért bennem van az a félelem. Mondják sokan hogy ez az adrenalin emg minden de nem tudom az én hasznomra fordítani és legtöbbszor csak lököm arrébb az ellenfelemet minthogy kontrázzak. És épp ezt szeretném kiüzni magambol merjek nagyott ütni és ne féljek kapni ugyanakkorát

2009. szept. 14. 18:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy ez a sport mégsem neked való. El kellene ezen gondolkodnod és esetleg váltani egy olyasmire, ahol nem kell kifejezetten durvának lenni, mégis szép sport.
2009. szept. 14. 19:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

nem kell kiűzni, a félelemnek ott a helye. csak azt kell megoldanod, hogy ne akadályozzon. tehát félsz, de ennek ellenére kiállsz magadért, belemész a verekedésbe, ilyesmi.

a félelem normális dolog.

2009. szept. 14. 19:42
 6/6 anonim válasza:

A Bibliában 365 alkalommal van leirva:Ne félj!

Az év minden egyes napjára jut belőle:)

2009. szept. 15. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!