Miért van az, hogyha elérek bármit, amit nagyon szeretnék, nem örülök neki annyira?
Ezzel talán így vagyunk sokan. Az út alatt képzeletünkben kiszínezzük vágyainkat, a célba érve megéljük a realitását. Meg hát az is, az ember valahogy mindig teljesre egészít ki mindent, jó-rossz együtt (a tervezés alatt ezeket kihagyja), öntudatlanu: lát egy színt- a komplementere benn kialakul..
Weöres:
"Itt minden örömbe
bogárka vész,
s a fájdalom mélye
tiszta méz."
Ertem, amit irsz. Kosz.
Van benne valami. Neha igenis magasra teszem.
Ha pl. egy poziciorol van szo, akkor az nekem is jo. Nyilvan van benne ez a rejtett megfelelesi vagy, altalaban a szulok fele. Ennyi idosen mar nem olyan eros, mint 16 evesen, akkor viszont nem is tekertem annyira, mint felnottkent.
Mas pelda. El akarok jutni a vilagban X helyre. Ahol sokan nem jartak en meg miota lebegtetem a szemem elott. Es osszejon. Amikor ottvagyok,nem erzem a katarzist.. Pedig ez az en vagyam volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!