Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tudom, hogy ostobaság, de...

Tudom, hogy ostobaság, de valaki segítene? Most tényleg szükségem van erre. Többit lent

Figyelt kérdés
20/f vagyok, lelkileg erős mindig pozitív hozzáállású, és optimista, hetero... Soha nem sírok, mindig tartom magam... temetésen sem könnyezem, utána egyedül, h ne lássa senki ezt az oldalam. Megnéztem ezt a filmet: Túl a barátságon. És egyszerűen sírva fakadtam a film után, mint egy gyerek, azóta ezen jár az agyam, nem tudom feldolgozni, rossz a közérzetem, remegek, az idegtől már a gyomrom is görcsöl. Úgy beleéltem magam, hogy rá gondolok és könnyezek, szinte fáj. Mit csináljak, hogy ez elmúljon, vagy mi történik most velem, sohasem történt ilyen, pedig láttam már hullákat, baleseteket és soha nem gondoltam volna hogy a laptop előtt ülve ekkora trauma érhet.. tiszta röhej az egész, de teljesen ki akadtam ettől, és tudom h ehhez nem lehet mit hozzászólni, de le kellett írnom, hátha járt így valaki, esetleg hasonló helyzetben, és tud valamit tanácsolni, előre is köszönöm. És légy szíves baromságoktól kímélni...
2013. febr. 16. 05:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Hat en lattam egy jo par eve a filmet, de semmi...

Pontosan melyik resztöl van ilyen erzesed? Vagy mi az, ami kivaltja belöled?

Most konkretan nem is emlekszem... A srac marad a felesegevel, nem? Vagy h is lesz vege?

Lehet, h mas vegre szamitottal?

2013. febr. 16. 10:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Noha nem ekkora mértékben, de néha én is járok úgy, hogy szokatlanul, külső semmel talán érthetetlenül nagy hatással van rám egy film. Az a tapasztalatom, hogy ez idővel elmúlik. Neked is azt mondom: ne aggódj emiatt, ne tekintsd ostobaságnak. Esetleg gondolkodj el, sőt mondd is el nekünk talán, hogy pontosan (már amennyire ezt meg lehet fogni) mi az, ami a filmben kiváltotta belőled mindezeket az érzéseket.

Rövid időn belül le fog tisztulni benned az élmény, és ez a hatás el fog múlni. Ne aggódj.

2013. febr. 16. 13:20
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem egy része váltotta ezt ki, hanem úgy az utlosó fele... happy endre számítottam és mégsem. Maga az egész miatt van ez az érzés... hogy kűzdenek ellene, másik életstílust választanak, de nem bírják elzárni magukat egymástól.. és mire a végén azt gondoltam, hogy összejön nekik, vége mindennek... miért kell ennek így lennie. Miért kell így élnie hátralevő életét, tudom hogy film, de maga a sztori. Rettenetesen sajnálom. És igazatok van már valamivel jobb, de most hogy írok, megint szomorúság fogott el. És ezután a film után máshogy látom a melegeket... ha most megnézem újra a filmet, az jót tenne szerintetek, vagycsak mégjobban felkavar?
2013. febr. 16. 14:48
 4/6 anonim ***** válasza:
94%
Énszerintem, ha meg akarod nézni újra, jobban teszed, ha megnézed. Elképzelhető, hogy még néhányszor újra meg akarod nézni. Még jobban szerintem nem fog felkavarni, az első sokk a legerősebb. Ha kívánod, akkor szerintem csak jót fog tenni, ha újra megnézed, segít mielőbb feloldani és letisztítani ezeket az érzéseket, gondolatokat. Szóval ne állj ellen a kísértésnek, hogy újra megnézd, ha akrod.
2013. febr. 16. 15:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Este meg is nézem.. papírzsepit készítek. de amúgy mitől van ez? miért vált ki ilyen hatást...szóval, melegek, semmi közöm hozzájuk, és mégis bele tudom élni magam attól, hogy 2 férfi... a film végére semmi gátlásom nem volt miattuk. kb Rómeo és... Rómeonak tudnám nevezni :) amúgy van valóság alapja a filmnek, szóval megtörtén eset alapján készült? vagy kitalált?
2013. febr. 16. 15:13
 6/6 anonim ***** válasza:

A miértjére a válasz megtalálása már meghaladja képességeimet. Talán egyszerűen csak az igazságérzet, ami mindenkiben benne van, és függetlenül attól, hogy kikről van szó, maga a történet befejezése iránt érzett ellenérzésed. Hogy ennek nem így kellett volna történnie. Érthető, valószínűleg egész más téma, ami így belegázol az igazság- és eszményérzetedbe, szintén kiváltotta volna.

Továbbá, talán nem te vagy az egyetlen, akit így megrázott, vagy megrázna.

A keletkezés körülményeiről: A 2005-ben bemutatott film Annie Proulx azonos című (Brokeback Mountain, ami a film eredeti címe is), 1997-es novellája alapján készült. Proulx elmondása szerint a karaktereket nem a való élet ihlette, noha megemlít egy esetet, amikor is egy bárban ülve figyelmes lett egy középkorú férfira, aki csak a billiárdozó férfiakat figyelte. Ennek hatására belegondolt, hogy milyen lehet az élete egy tipikus farmernek, aki azonban történetesen meleg. (Forrás: Wikipédia)

2013. febr. 16. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!