Hogyan legyen valaki pozitív ha folyamatosan csak a rossz dolgokat kapja az élettől?
Hidd el hogy minden agyban dől el, és amit nagyon akarunk azt el is érjük. Én sem vagyok egy vigyori alkat, de ha társaságban vagyunk, azért kedves vagyok, és mosolygok, és általában vissza is szoktam "kapni" amit adok. Igaz az, hogy mindenki azt kapja, amit ad. A legjobb barátnőm is negatív kisugárzású (VOLT!!!) egészen addig, amig ez a tulajdonsága tragégdiába nem torkollott. Mikor terhes lett, meg volt róla győződve, hogy beteg lesz a babája. Igy is volt, de csak a születése után derült ki, és 2 hónapos korában meghalt a baba. A barátnőmnek két év kellett, mire rájött, hogy az egész élete eddig erről szólt, hogy negatív, és bevonzza a rossz dolgokat.
Változtatott a hozzáállásán. Most boldog, egy két éves kislány anyukája, öröm ránézni, és már sajnálja, hogy nem előbb változtatott a gondolkodásmódján. Próbáld meg!!!
Én is hasonló vagyok. (épp most vagyok a nem érdekel semmi minden egy nagy rakás sz..periódusban)
Engem az segít, hogy tudom hogy mindig van/volt lejjebb, és abból is kijöttem, mennyi mindent elértem. És tudom, hogy képes vagyok a jó kedvre, képes vagyok felszabadultan viselkedni, csak nem mindig megy.
Próbálj meg beszélgetni a körülötted lévő emberekkel, minden témába próbálj meg beleszólni. Én egy időben mindig ezt csináltam, kedvesnek tűntem, beszélgettem, és megjött az önbizalmam is. Most már bárkivel elcsevegek mindenféle marhaságtól még ha rossz kedvem is van.
Ne gondolj negatív dolgokra. Gondolj arra, mit értél el eddig.
Ne legyél eredményorientált. Ezalatt azt értem hogy te mosolyogj de ne azért mert visszamosolygást vársz. Csak azzal kell foglalkoznod amire kihatással vagy azaz önmagad, a környezeted meg majd alkalmazkodik hozzád.
Ha meg nincs miért mosolyogni akkor ne tedd. Én is megkaptam párszor hogy milyen komoly arcot vágok állandóan.
Átállás nehéz pesszimistából optimistára, főleg ha azt várod és azért csinálod hogy az átállással mindent megkapj (pénzt, szerelmet, barátokat) ez nem így megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!