Halálbüntetés vagy tényleges életfogytiglan?
Én a halálbüntetést választanám inkább.
Hiába a "luxus" már a börtönben, nem bírnám elviselni a tudatot, hogy sose szabadulhatok onnan, hogy minden napom ugyan úgy telik, hogy annyi emberrel vagyok összezárva, nehezen kezelem a konfliktusokat. nekem a halál megváltás lenne egy ilyen esetben.
Én úgy vélem, hogy a halálbüntetésnek nagyobb a visszatartó ereje. Ha belegondolsz, hogy ha elkapnak, akkor jön a kötél, vagy pedig egy börtöncella, amiből előbb-utóbb szabadulhatsz jó ügyvéddel, akkor a második sokkalta vonzóbb. (tényleges életfogytiglanra ítéltben is élhet a remény a szabadulásra)
Viszont valóban megélni szerintem sokkal rosszabb a börtön, főleg magánzárkában.
19:48-as. Attól tartok, kicsit félreértetted a kérdést.
HA TE LENNÉL, akire az egyik vagy másik alternatíva vár, TE MIT VÁLASZTANÁL? MAGADNAK.
Magamnak a halálbűntetést választanám, de ha én lennék a bíró, tuti, hogy a legnagyobb kegyetlenségért is csak életfogytiglant adnék. Az ember nem tud élni a bűnének a tudatával. Szerintem.
Ha láttad az Elcserélt Életek című filmet, ott én is a két kezemmel öltem volna meg azt a pasast. De így mitöl vagy jobb, mint Ő?
mindenképp halálbüntetés, de arra se várnék hónapokat. akár a siralomházba dugnak, akár életfogytra bezárnak, mindenképp megölném magam.
úgy gondolom, hogy sokkal humánusabb valakit közelről tarkónlőni, mint bezárni, mint egy malacot. az nem embernek való, sőt az állatok is nehezen bírják, csak nem tudnak panaszkodni. :)
hát, ha halálbüntetés lenne, mondjuk egy lopásért, akkor tuti nem lopnának ennyien...
én tényleges életfogytot választanám, mert börtönbe tanulhatsz, van hörid,konditerem és minden jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!