Iszonyú rendetlen vagyok! Van rá megoldás?
A barátnőm majdnem ugyanilyen, bár neki inkább csak nincs érzéke a rendre és harmóniára. Amikor összeköltöztünk gyakorlatilag az egész házat át kellett rendeznem mert a konyhában is minden összevissza volt rakva, nem logikus sorrendben.. evőeszközök mellett konyharuhák begyűrve, a vegyszerek mellett tonnányi nejlonzacskó, és még számtalan helyen.. Ahova nyúltam mindenhol volt egy kis nejlonzacskó.
Szerintem egyszerű a megoldás, döntsd el hogy minek hol legyen a helye, rendezd őket úgy hogy azon a helyen csak azok a dolgok legyenek és ha onnan kiveszel valamit akkor rakd is vissza később, ne csak lerakd valahová. Ruhák a ruhákhoz, írószerek az írószerekhez, fűszerek a fűszerekhez. Ha átláthatatlan a helyzet akkor nem fogod magad sose ráveni hogy a dolgokat a helyére rakd(hisz nincs is helye).
Ne csak ott legyen rend ahol látod, hanem a szekrényekben, ritkábban használt helyeken, felső polcokon és dobozokban is.
Ha rendetlenség lett valami miatt, pl főztél akkor ne várj napokig a rendrakással hanem azonnal csináld meg, így nem fog felgyűlni. Ez igaz minden más helységre is.
Szintúgy!! Huszas éveim elején és még gyerekem is született nemrég...gondolhatod!! :) Mondjuk akkora rendetlenég nincs, de nincs olyan nap, hogy ne kelljen valamit csinálni és most nem az alapvető elmosogatásra gondolok!
Valaki valami hasznosat irhatna :)
Én már 40 is elmúltam (férfi), de már egész jól bírom, hogy én is ilyen vagyok. Valahogy megszoktam, már nem zavar annyira. Ez is egy jó megoldás nem? ;)
"A rend a gyengék végső menedéke, a zseni úrrá lesz a káoszon!" :D
Ha pedig gyakorlati segítségre van szükséged, szívesen elmegyek hozzád vendégségbe! Ha ezzel segítek... :P
:D Köszi! :D
Látom vagyunk így néhányan... még valaki? Rendetlenek, lehet csatlakozni! :D
Csatlakozom. Nekem a gyengém az asztal és a fotelek.
Általában az asztalon rengeteg a papír, tollak, pohár, meg még sok minden, plusz a fotelben a ruhák, könyvek stb. 3-4 hetente rám jön, hogy mindent elteszek a helyére, majd 2 nap múlva mivel használok megint mindent kezdődik elölről. A rend főleg megszokás kérdése és, hogy képes legyél a rendrakásra.
én rendet tartok, de ismertem sok olyan gárét akiknek bűnügyi helyszínnek nézett ki a szobája. néhánnyal le is feküdtem, nekem bejön a művészi rendetlenség, amit a nők csinálnak, abban semmi igénytelenség nincs, csak káosz.
de nekem nincs hozzá érzékem, inkább rendet tartok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!